HIRDETÉS

„Húsz gramm, uram” – ízelítő a Magyar Hang második számából

Webszájtunkra cikkeinknek csupán egy része kerül fel teljes terjedelemben. Ha előfizet lapunkra, összes cikkünket olvashatja, és ezzel egyben támogatja független szerkesztőségünk munkáját és fennmaradását.

Május 25-én, pénteken megjelent a Magyar Hang második száma. Témáinkból:

Kiprovokálhatja Orbán Viktor az unióból való távozást, ha politikai érdekei azt kívánják – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Róna Péter. A közgazdász professzor beszélt arról is, el kellene sajátítanunk az együttműködés alapvető normáit, hogy az ellenségeskedést felváltsák a kompromisszumok.

Az ellenőrzés nem volt elég, mára csaknem teljesen a befolyása alá vonta Eger várát Nyitrai Zsolt országygyűlési képviselő, az általa vezetett helyi Fidesz-csoport pedig politikai játszótérnek tekinti az ország leglátogatottabb vidéki múzeumát. Ezt mutatják a vármúzeum irányítása körüli történések, amelyek betekintést engednek a kormánypárt helyi csoportjának belső konfliktusaiba is.

Valaki többet fizetett, mint Molnár Gyula? Nem nehéz nagyobbat mondani annál, mint amennyit a szocialisták adtak volna a liberálisoknak.

Paravánokkal eltakart málló vakolat és dohszag fogadja a hallgatókat az egyik fővárosi egyetem kémia tanszékén. A minket körbekísérő oktató – mivel nem rendelkezett a vezetőség engedélyével –, többször riadtan körbenézve mutatta meg nekünk a leromlott infrastruktúrát, amit sokszor saját pénztárcájuk terhére kollégáival próbálnak karbantartani. A szertár polcain visszaköszönnek a régi NDK-s, „ősmagyar” és szovjet márkák.

Még nem tudni, honnan indul az újabb világválság. Zsiday Viktor vágyálomnak tartja, hogy éveken át négy százalék felett nőjön a magyar gazdaság.

Bár már tervben van a Hős utcai gettó felszámolása, egyelőre semmi sem történt, a telepen továbbra is elképesztő állapotok uralkodnak – derül ki riportunkból.

Körbejártuk a kérdést, hogy mi lesz a jövő nyugdíjasaival.

Negyed évszázaddal az apartheid rezsim bukása után egyre durvább atrocitások érik a fehér farmereket a Dél-afrikai Köztársaságban. A mostani erőszakhullámot ráadásul a politikusok is a végletekig gerjesztik. A fehér lakosok nem tehetnek mást, mint hogy fegyverkeznek.

Az ember azt gondolná, az írógéppel, mángorlóval, bajuszkötővel együtt a gyűszű is molyrágta fogalom. De az embernek nincsen igaza, mert még gyártanak gyűszűket, és sokan gyűjtik is ezeket a látszólag semmire nem való tárgyakat. Sőt mi több, kedden gyűszűmúzeumot avattak Vácrátóton, ahol a világ egyik legnagyobb gyűjteménye látható. Ott jártunk.

Szinte jelképes fizetéséért tanítanak a fiatal egyetemi oktatók Magyarországon, miközben egyre több diák megy külföldre tanulni, és a magyar egyetemek fokozatosan csúsznak lefelé a nemzetközi ranglistákon.

Sikeres szakács volt, ötcsillagos szállodákban főzött, hátizsákkal és stoppal bebarangolta a fél világot, belekóstolt a szerelembe is. Nem akart beszállni a mókuskerékbe, de a Jóisten meghívta papnak, mondja egyházi pályája kezdetéről. Michels Antal, közkeletű nevén Tóni atya, akit a Józsefvárosban a hajléktalanok papjaként ismernek, mesélt nekünk Kádár János kedvenc ételéről, a roma misszióról, a macis kártyákról és a velünk élő migránsokról is. Interjú.

Lincselés Kunmadarason – 1946-os pogromtörténet a Radnóti Színházban Mohácsi János rendezésében. Pethő Tibor kritikája.

Szombaton este Kijevben az lesz a nagy kérdés: a Real Madrid tizenharmadszor vagy a Liverpool hatodszor ül fel az európai klubfutball trónjára. Beharangozó.

Szerető Szabolcs, Torkos Matild, Hegyi Zoltán, Ugró Miklós, Ficsor Benedek, B. Molnár László, Puzsér Róbert, György Zsombor publicisztikái és még sok olvasmány.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő a Magyar Hangra, akkor jövő pénteken már házhoz megy a lap!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Legolvasottabbak

HIRDETÉS

Kiemelt ciikkek

Válasszunk okosan!

A miniszterelnök alkotmányos korlátokat a gyakorlatban légiesítő túlhatalmának korlátozása nemzeti érdek. Ennek szerény eszköze az ellenzékre leadott szavazat.

Merre tovább, Európa?

Mint Orbáné

HIRDETÉS