HIRDETÉS

Aki hatalmat akar… – a Magyar Hang legfrissebb számát ajánljuk

Webszájtunkra cikkeinknek csupán egy része kerül fel teljes terjedelemben. Ha előfizet lapunkra, összes cikkünket olvashatja, és ezzel egyben támogatja független szerkesztőségünk munkáját és fennmaradását.

Június nyolcadikától, péntektől kapható a Magyar Hang negyedik száma. Ízelítő a tartalomból:

drMáriás Fábry Sándorról, a groteszkről, a közéleti hadiállapotról, a punkért rajongó Orbán Viktorról és a piruettező Lázár Jánosról. Interjú.

Toroczkai László a Fidesz felé sodródik és a kormánypárt érdekeit szolgálja, mondja a Jobbik elnöke, aki szerint Vona Gábor politikai elemzőként térhet vissza a közéletbe. Sneider Tamással nemzetpolitikáról, korrupció elleni küzedelemről is beszélgettünk, tudakolva azt is, van-e már a pártnak víziója a következő évekre. Interjú.

„Nehéz európai szemmel megérteni a dél-amerikai országok életének lüktetését, ahol egy kicsit még megvan az emberekben a régi vadnyugati kegyetlenség, összegyúrva jó adag, a kultúrájukból áradó életszeretettel. Kényszerű dél-amerikai tartózkodásom során, árgus figyelemmel követtem a helyiekkel a venezuelai politikai történéseket.” Tóásó Előd írása a venezuelai helyzetről.

Több száz munkavállalót iskolázott be a kormány a nyolc, főként leszakadó térségben fekvő településnek ígért börtönök miatt. A börtönprogram kudarca miatt azonban sokan leszereltek, azt sem tudják, megépül-e egyáltalán lakhelyükön a büntetés-végrehajtási intézet. Komádon jártunk, ahol cirokkal vetették be az építési területet.

Foci mindenek felett: tornatermet akartak, gigantikus futballcsarnokot kapnak a szászberekiek. Riport.

A kijevi Babcsenko-álgyilkosság fontos kérdéseket vetett fel a nemzetközi sajtóban: vajon szabad-e álhíreket terjeszteni, ha a cél többtucatnyi, nézetei miatt üldözött ember életének védelme? Szentesítheti-e a cél az eszközt? Szabad-e álhíreket terjeszteni abban a korban, amikor a fake news egy démonizált fogalommá vált? Arkagyij Babcsenko „halálát és feltámadását” Kijevben, egy újságírócsoport tagjaként éltük át.

Szűrni, szűrni és szűrni – ezt kell először megtanulnia annak, aki egyedül, tapasztalat nélkül próbálja kiadni a lakását Budapesten. Ha ugyanis nem vagyunk elég gyanakvóak, gyorsan rémálommá teheti az életünket egy nem megfelelő bérlő. Amikor lakáskiadásba kezdtünk, még nem tudtuk, hogy egy igazi szociotrip részeseivé válunk. A begyűjtött tapasztalatokat pedig meg is osztjuk.

A legnagyobb tabu ma a hit kérdése – véli Tompa Andrea, aki Omerta – Hallgatások könyve című regényéért nemrég a Libri irodalmi díját vehette át. Konzervatív olvasókról, férfi-női szerepekről és a kommunizmus örökségéről beszélgettünk vele. Interjú.

Egyre gyakrabban halljuk, és a magyar sajtóban is népszerű téma; úgy tűnhet, egy brit egyetemre gyerekjáték beiratkozni. A lehetőség szerencsére ma már mindenki számára adott, ám ott sincs kolbászból a kerítés. Súlyos lelki teher és pénzügyi próbatétel ez egy diáknak. Tudósítónk három évet tanult Manchesterben, most Oxforba készül mesterképzésre.

Mit olvassunk a magyar könyv ünnepén? Kádár János, Balaton-felvidéki zombik, elhallgatott erőszak és a Vak remény az Ünnepi Könyvhét legizgalmasabb kötetei között. Ajánló.

Már csak néhány nap és a világ szeme Oroszországra szegeződik. Kezdődik a foci-vb. Beharangozzuk.

Lukács Csaba, Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Ugró Miklós, Hegyi Zoltán, Puzsér Róbert publicisztikái, Győrffy Ákos tárcája, és még sok érdekes olvasmány.

Keresse a lapot június 8-tól az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő a Magyar Hangra, akkor jövő pénteken már házhoz megy!
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Legolvasottabbak

HIRDETÉS

Kiemelt ciikkek

Válasszunk okosan!

A miniszterelnök alkotmányos korlátokat a gyakorlatban légiesítő túlhatalmának korlátozása nemzeti érdek. Ennek szerény eszköze az ellenzékre leadott szavazat.

Merre tovább, Európa?

Mint Orbáné

HIRDETÉS