HIRDETÉS

Túszul ejtett ellenzék – Magyar Hang-ajánló

Webszájtunkra cikkeinknek csupán egy része kerül fel teljes terjedelemben. Ha előfizet lapunkra, összes cikkünket olvashatja, és ezzel egyben támogatja független szerkesztőségünk munkáját és fennmaradását.

A Magyar Hang 10. száma jelenik meg július 20-án, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

„Ez a rendszer már összeomlott” – A fizetés továbbra is alacsony, ráadásul egyre többet kell dolgozni az óvodákban. Puszira vállalt túlórák, életet megnyomorító adminisztráció, kezelhetetlen kisgyerekek és eltúlzott szülői elvárások. Az óvodapedagógusoknak a megalázó fizetés és a csekély erkölcsi megbecsültség mellett ezekkel a problémákkal is meg kell küzdeniük. Mindez a frissen végzett fiatalokat sem vonzza a pályára.

Mitől lesz itt osztrák életszínvonal? Kádár-kori álmokat idéz fel a jegybank 180 lépés a magyar gazdaság fenntartható felzárkózásáért című műhelymunkájában, amikor arra próbál jelenkori receptet adni, miként lehetne legalább megközelíteni az osztrák gazdaság teljesítményét.

Mostoha sorsot szán az állam a családtagjukat otthon ápolóknak. Varga Katalin 38 éves, kétgyermekes anyuka, 2014. március 7. óta éber kómában van. Az orvosok korábban lemondtak róla, 24 órás felügyeletet igényel, édesanyja, Kistaj Éva gondozza, aki ezért 52 800 forint ápolási díjat kap. A fizetésüket épp ennek közel négyszeresével megemelő parlamenti képviselők szerint ennyiből meg is lehet élni, legalábbis eddig nem engedték, hogy ez az összeg a minimálbér szintjére emelkedjék. Riport.

HIRDETÉS

Közel tíz év után továbbra sem látszik, mikor születhet jogerős ítélet Budaházy György és társai ügyében. Az elsőrendű vádlott korábban 13 évet kapott, azonban idén hatályon kívül helyezték, és ősztől tárgyalják újra a korábban terrortámadásnak nevezett eseteket. Budaházy eközben ismét a figyelem középpontjában: egyszer a Fidesz érdemeiről nyilatkozik, másszor a Pride ellen tüntet. Toroczkaiék most alapított pártjáról és a testvére mozgalmáról is kérdeztük őt.

Hatalmas kudarc a kormány börtönépítési programja: a nagy börtönépítési láz miatt beiskolázott összesen 667 – főként felügyelőnek jelentkező – munkavállaló 41 százaléka már leszerelt, közülük mindössze 393-an dolgoznak ma is a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kötelékében – derült ki a Magyar Hang közérdekűadat-igénylésére érkezett válaszokból.

Ingyen temet, nem szed perselypénzt, mégis vannak rosszakarói a csépai atyának. Riport a faluból, ahol feljelentették az adományosztó papot.

„Mi vagyunk a forradalom” – Békés Márton a kultúrharcról, Esterházy Péterről, Kertész Imréről és az elitizmus végéről. Interjú.

Vissza a gyökerekhez – Az észak-amerikai magyar diaszpóra fiataljai három hetet töltöttek hazánkban, Erdélyben és a Vajdaságban.

Rejtélyes és máig tisztázatlan körülmények között bukott meg a Magyar Olimpiai Bizottság élén Borkai Zsolt. Pedig fideszes beágyazottsága elvileg ezt lehetetlenné tette volna, de Orbán Viktor valamiért nem bízott benne. Az olimpiai bajnokból lett sportvezető kicsivel több mint egy éve ugyanúgy járt, mint azok, akik ellent mertek mondani a miniszterelnöknek.

HIRDETÉS

Publicisztika:
Pápay György: NER-fenntartó ellenzéki erők; Schiffer András: Túszul ejtett ellenzék; Szerető Szabolcs: A demagógia csábítása; Torkos Matild: Elvesztette jogállam jellegét…; Dévényi István: Úgy meg lettünk mentve, hogy a fal adta a másikat; Lukácsi Katalin: Két jobboldal, egy ország; Szécsei József: Háború után; Csikós Attila: Ga kulturkampf mai állásáról; Benedek Szabolcs: Időt kérek; Lányi András: Római – Ki nevet a végén?; Bky László: A KEKKH vidám PIN-jei ; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; B. Molnár László: Célba ért gyűlölet; Puzsér Róbert: hazugság kötelez; Marabu rajza.

Kritika: Felhőkarcoló, Hihetetlen család 2.

Keresse a lapot július 20-tól, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Legolvasottabbak

HIRDETÉS

Kiemelt ciikkek

Lekerülhet az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt

Ügyvédje a fogvatartási végzés visszavonását kérte arra hivatkozva, hogy az sérti a Mol elnök-vezérigazgatójának az emberi jogait.
HIRDETÉS