HIRDETÉS

A Sargentini-jelentés és az „újabb” kétharmad – Magyar Hang-ajánló

Webszájtunkra cikkeinknek csupán egy része kerül fel teljes terjedelemben. Ha előfizet lapunkra, összes cikkünket olvashatja, és ezzel egyben támogatja független szerkesztőségünk munkáját és fennmaradását.

A Magyar Hang 18. száma jelenik meg szeptember 14-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

A Sargentini-jelentés és az „újabb” kétharmad: muníció az Orbán-kormánynak, vagy a vég kezdete? Elemezések és publicisztikák.

2008. szeptember 15-éhez, az amerikai Lehman Brothers befektetési bank csődjének bejelentéséhez kötődik a nyugati világ egyik legnagyobb válságának kitörése, amely alapjaiban rengette meg, majd térítette új irányba a világgazdaságot. Máig nem hevertük ki a hitelkatasztrófát.

Nem az ízlésének való, hogy politikusok sajtóterméket vásárolnak, de az ellenzéknek létre kell hoznia a saját felületeit, ha hatékonyan akarja elérni a választókat – erről is beszélt a Magyar Hangnak az LMP frakciójába beült Szabó Szabolcs, aki másodszor hozta el a mandátumot Németh Szilárd elől. Interjú.

Orbán Viktor gyenge pontja, hogy nem tűr meg erős embereket maga mellett – véli Bojár Gábor Széchenyi- és Gábor Dénes-díjas fizikus, üzletember. A Graphisoft szoftverfejlesztő cég, az Aquincumi Technológiai Intézet, valamint az idén 20 éves óbudai Graphisoft Park alapítója szerint amíg a diktatúrák előbb-utóbb elbuknak, a liberális demokrácia mindig képes volt kigyógyulni válságaiból. Interjú.

Egy gyilkosság – és ami mögötte van. Állóháború a badacsonyi büfésor és a magasabb szolgáltatást nyújtó borászok, vendéglátósok között. Riport.

Mulatságot is rendezünk. Balogh Dávid képriportja a csatkai cigánybúcsúról.

HIRDETÉS

Orbán Viktor szavai nyomán rémhírként terjed a könyves szakma „államosítása”. Piaci szereplőket kérdeztünk, mennyire tartják reálisnak az állami beavatkozást.

A radikalizmus mint program riasztó – vallja a Corvinus Egyetemen oktató Balázs Zoltán. A politikai filozófus korábban többször publikált a Kommentárban, leírva például, hogy a konzervatív felfogás nem pártelvű. Kérdeztük arról is, valóban konzervatív korszakot élünk-e, és mit gondoljunk a kormány tudományellenes lépéseiről. Interjú.

Nemrég bezárták a budapesti Wesselényi utcában az évekig engedély nélkül ott működő Shoah Cellart, a múzeumot, amely gátlástalan nagyotmondással és szélhámossággal tárta látogatói elé a „múlt összefüggéseit”. Az eset apropóján megnéztük, hol, kik és hogyan bánnak hasonlóan nagyvonalúan a történelemismertetéssel.

A Flores szigetén másfél évtizede felfedezett emberelődleletek körüli tudományos pezsgés nem csitul. Rendkívül alacsony termetük, és evolúciós értelemben viszonylag fiatal koruk miatt ugyanis nehezen illeszthetők be az ember törzsfájába. Mintha a sziget rejtélyes zsugorítóátkot bocsátott volna rájuk, és az ott élt más állatokra is.

Ivkovicsnál a szív és a hit dönt. Kijutna a világbajnokságra a férfi kosár-válogatottal. Interjú.

HIRDETÉS

Publicisztika: Torkos Matild: Megerőszakolt ország; Szerető Szabolcs: Az elárult ország; Dévényi István: A nyolcmillió Magyarországa; Tompos Ádám: Szájhős hősbe; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; Benedek Szabolcs: Apokalipszis mindig; Gazda Albert: Hajrá, lilák!; Puzsér Róbert: Egy gyarmat gyarmatosít; Benedek Szabolcs: Apokalipszis mindig; Marabu rajza.

Keresse a lapot szeptember 14-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Legolvasottabbak

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt ciikkek

HIRDETÉS