HIRDETÉS

Törökországi földrengés: legalább tizennyolcan meghaltak

Tucatnyi ház omlott össze, harminc embert próbálnak kimenteni a romok alól.
Afrikai migránsok kötnek ki Szicíliában 2019. szeptember 24-én (Fotó: Reuters/Antonio Parrinello)

Önkéntes alapon, de élesben tesztelik a kvótarendszert

Eddig mintegy ezer tengerről kimentett migráns sorsát rendezték el így, vagy úgy.
Donald Trump Floridában 2019. március 29-én (Fotó: Reuters/Joshua Roberts)

Abortuszellenes tüntetésen mondott beszédet Donald Trump

Minden új élet „szeretetet hoz a világba” és minden ember „csodálatosan van megalkotva” – jelentette ki Donald Trump, aki az amerikai elnökök közül elsőként vett részt a Menet az életért nevű rendezvényen.
Amszterdamban tartottak tüntetést az európai méhészek az Egyesület az Európai Méhekért (Association for European Bees) szervezésében 2020. január 24-én.

Mézként árulják az olcsó cukros kínai hamisítványt

A multinacionális vállalatok vegyszerhasználata, illetve az Európát elöntő, főleg Kínából származó, mézként az emberekhez kerülő hamisítványok miatt vonultak utcára a méhészek.
Vlagyimir Putyin (középen) és Szergej Sojgu védelmi miniszter (balra) felügyeli a Vosztok–2 katonai gyakorlatokat (Fotó: Reuters/Alexei Nikolsky)

Kegyelmet kap-e Putyintól a drogcsempész izraeli lány?

9,5 gramm kannabiszt találtak nála, hét és fél év börtönt kapott Naama Iszakár. Szabadulásáért cserébe visszakaphatja régóta vitatott jeruzsálemi ingatlanát a Kremlhez közel álló orosz szervezet.
A tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt védőmaszkot viselnek az utasok a sanghaji Hung Csiao vasútállomáson 2020. január 22-én (Fotó: MTI/EPA)

Intézkedések a járvány ellen: lezárták a kínai Nagy Fal egy részét

Pekingben és Sanghajban a legmagasabb szintre emelték a közegészségügyi vészhelyzetet.
Koszovói zászló leng a sírkövek felett a koszovói albán mártírok emlékművének avatóünnepségén Marinában 2018. október 5-én. A településen az 1998-1999-es koszovói háborúban elesett 157 mártírnak állítottak emléket (Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Koszovó elismertetése lesz Trump nagy külpolitikai dobása?

Belgrádban tárgyal az amerikai elnök különleges megbízottja. Egy helyi lap határkorrekcióról, Észak-Koszovő Szerbiához csatolásáról ír, amiért cserébe Belgrád elismerné Koszovó függetlenségét.
Beteget szállítanak egy vuhani kórházba 2020. január 23-án. Hupej tartományban a legmagasabb fokú közegészségügyi válsághelyzetet hirdetették ki. Kínában eddig 830 fertőzöttet diagnosztizáltak (Fotó:MTI/EPA)

Európában is megjelent a koronavírus

Kínában 10 városban rendeltek el utazási zárlatot, az intézkedés körülbelül 60 millió embert érint. Az USA-ban és Európában is diagnosztizáltak betegeket, akik mindannyian jártak Vuhan városában.
Soros György Davosban, a Világgazdasági Fórumon 2011. január 27-én (Fotó: World Economic Forum

Soros György új globális hálózatot épít

A negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek minőségi oktatásának támogatására új egyetemi hálózatot kíván létrehozni az üzletember.

Erdélyben vannak a drónok, amelyről kilőhették az iráni Szulejmani tábornokot

A Digi24 hírtévé információ szerint egy hadgyakorlat keretében az amerikai légierő az erdélyi Aranyosgyéresre vitte a pilóta nélküli MQ-9 Reaper repülőgépeket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legolvasottabb