HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Ketyegő bomb...

„Ketyegő bomba”: pert terveznek a veronai buszbaleset áldozatainak szülei

HIRDETÉS

A magyar hatóságok még mindig nem indítottak eljárást veronai buszbaleset ügyében a járművet üzemeltető cég ellen, Olaszországban viszont a vádlottak padjára kerül öt olasz mérnök és a magyar sofőr.

HIRDETÉS

Az egyetlen lányát a balesetben elveszítő Krizsány László a Blikknek most arról beszélt, hogy a legújabb igazságügyi szakértői vizsgálatok szerint a busz olyan rossz állapotban volt, hogy el sem indulhatott volna Veronába. Mint fogalmazott, „ketyegő bombán” ültek az utasok. Krizsány László szerint a jelentésből kiderült, hogy erről a busz sofőrje és a fuvarozó cég vezetője is pontosan tudott. Tisztában voltak azzal is, hogy volt illegális üzemanyag tartály a buszon, illetve az autóbusz honosítási vizsgájánál is meghamisították az adatokat azért, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen. A vegyész műszaki igazságügyi szakvélemény szerint a buszt üzemeltető cég semmilyen előírást, szabályozást nem akart betartani. A cég ugyan tagadta, de egy szerelő azt vallotta, már régóta folyt a pót üzemanyagtartályok beépítése. A vizsgálat kimutatta, hogy a szerelésnél több alkatrész is alkalmatlan volt, az illegális tartályt csupán egy egyszerű gurtnival rögzítették.

Ha a magyar hatóságok nem indítanak eljárást a tragédia ügyében, az áldozatok szülei feljelentést tesznek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A „jóságos” rabló

Dönthetett volna Zente és Levente egyedi támogatásáról a szakminisztérium, de maga az Orbán Viktor vezette kormány is.

Ab ávó