„Ketyegő bomba”: pert terveznek a veronai buszbaleset áldozatainak szülei

„Ketyegő bomba”: pert terveznek a veronai buszbaleset áldozatainak szülei

Fotó: Vigili Del Fuoco

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar hatóságok még mindig nem indítottak eljárást veronai buszbaleset ügyében a járművet üzemeltető cég ellen, Olaszországban viszont a vádlottak padjára kerül öt olasz mérnök és a magyar sofőr.

Az egyetlen lányát a balesetben elveszítő Krizsány László a Blikknek most arról beszélt, hogy a legújabb igazságügyi szakértői vizsgálatok szerint a busz olyan rossz állapotban volt, hogy el sem indulhatott volna Veronába. Mint fogalmazott, „ketyegő bombán” ültek az utasok. Krizsány László szerint a jelentésből kiderült, hogy erről a busz sofőrje és a fuvarozó cég vezetője is pontosan tudott. Tisztában voltak azzal is, hogy volt illegális üzemanyag tartály a buszon, illetve az autóbusz honosítási vizsgájánál is meghamisították az adatokat azért, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen. A vegyész műszaki igazságügyi szakvélemény szerint a buszt üzemeltető cég semmilyen előírást, szabályozást nem akart betartani. A cég ugyan tagadta, de egy szerelő azt vallotta, már régóta folyt a pót üzemanyagtartályok beépítése. A vizsgálat kimutatta, hogy a szerelésnél több alkatrész is alkalmatlan volt, az illegális tartályt csupán egy egyszerű gurtnival rögzítették.

Ha a magyar hatóságok nem indítanak eljárást a tragédia ügyében, az áldozatok szülei feljelentést tesznek.