Kezdőlap Külföld „Ketyegő bomb...

„Ketyegő bomba”: pert terveznek a veronai buszbaleset áldozatainak szülei

A magyar hatóságok még mindig nem indítottak eljárást veronai buszbaleset ügyében a járművet üzemeltető cég ellen, Olaszországban viszont a vádlottak padjára kerül öt olasz mérnök és a magyar sofőr.

HIRDETÉS

Az egyetlen lányát a balesetben elveszítő Krizsány László a Blikknek most arról beszélt, hogy a legújabb igazságügyi szakértői vizsgálatok szerint a busz olyan rossz állapotban volt, hogy el sem indulhatott volna Veronába. Mint fogalmazott, „ketyegő bombán” ültek az utasok. Krizsány László szerint a jelentésből kiderült, hogy erről a busz sofőrje és a fuvarozó cég vezetője is pontosan tudott. Tisztában voltak azzal is, hogy volt illegális üzemanyag tartály a buszon, illetve az autóbusz honosítási vizsgájánál is meghamisították az adatokat azért, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen. A vegyész műszaki igazságügyi szakvélemény szerint a buszt üzemeltető cég semmilyen előírást, szabályozást nem akart betartani. A cég ugyan tagadta, de egy szerelő azt vallotta, már régóta folyt a pót üzemanyagtartályok beépítése. A vizsgálat kimutatta, hogy a szerelésnél több alkatrész is alkalmatlan volt, az illegális tartályt csupán egy egyszerű gurtnival rögzítették.

Ha a magyar hatóságok nem indítanak eljárást a tragédia ügyében, az áldozatok szülei feljelentést tesznek.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

23,279lájkolóTetszik
1,059követőKövetés
11,783feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Dolgoznék, de már nem kellek – Magyar Hang-ajánló

2019. évi harmadik számunk jelenik meg január 18-án, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor és a nagy blöff

Mára nemcsak a korrupció, hanem vele kéz a kézben a hazugság vált a Fidesz legfőbb politikájává, Orbán Viktor pedig a két lábon járó fake news gyárrá.

Végre egy kínai