Kezdőlap Külföld Még mindig a ...

Még mindig a férfiak uralják a BBC fizetési listáját, sőt

Kellemetlen helyzetbe került a BBC tavaly, miután kiderült, a brit közszolgálati adó legjobban fizetett munkatársainak kétharmada férfi, a hét legjobban fizetett munkatárs között pedig egyetlen nő sincs.

A BBC közismert női munkatársairól sorra derült ki, hogy lényegesen kevesebbet keresnek az azonos pozícióban dolgozó férfi kollégáiknál.

HIRDETÉS

A sort a csatorna kínai tudósítója, Carrie Gracie nyitotta, aki a bérszakadék elleni tiltakozásképpen a tudósítói posztról is lemondott. Rövidesen már 170 női munkavállaló követelt bocsánatkérést, és hogy visszamenőleg is korrigálják a különbségeket.

A BBC elismerte, hogy követett el hibákat, és lépéseket is tett, idén azt közölték, hogy  átlagban 9,3 százalékról 7,6 százalékra sikerült mérsékelniük a különbséget, amelynek felszámolását 2020-ig vállalták.

A legjobban keresők friss listáján ez egyelőre nem látszik, azt még mindig a férfiak uralják: már nem csak az első hét, hanem az első tizenkét legjobban kereső munkatárs közé sem fért be egyetlen hölgy sem. A listát az angol futballválogatott egykori sztárja, Gary Lineker vezeti, de nem ő az egyetlen ex-focista, Alan Shearer is ott van a 7. helyen.

A Magyar Nemzet írt arról korábban, hogy mi a helyzet a bérkülönbségekkel a világ más országaiban; Magyarországon húsz százalékkal keresnek kevesebbet a nők férfiaknál.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,197lájkolóTetszik
1,352követőKövetés
12,885feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Utolsó esély hadművelet – Magyar Hang-ajánló

Idei hetedik számunk jelenik meg február 15-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek