HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Még mindig a ...

Még mindig a férfiak uralják a BBC fizetési listáját, sőt

HIRDETÉS

Kellemetlen helyzetbe került a BBC tavaly, miután kiderült, a brit közszolgálati adó legjobban fizetett munkatársainak kétharmada férfi, a hét legjobban fizetett munkatárs között pedig egyetlen nő sincs.

A BBC közismert női munkatársairól sorra derült ki, hogy lényegesen kevesebbet keresnek az azonos pozícióban dolgozó férfi kollégáiknál.

HIRDETÉS

A sort a csatorna kínai tudósítója, Carrie Gracie nyitotta, aki a bérszakadék elleni tiltakozásképpen a tudósítói posztról is lemondott. Rövidesen már 170 női munkavállaló követelt bocsánatkérést, és hogy visszamenőleg is korrigálják a különbségeket.

A BBC elismerte, hogy követett el hibákat, és lépéseket is tett, idén azt közölték, hogy  átlagban 9,3 százalékról 7,6 százalékra sikerült mérsékelniük a különbséget, amelynek felszámolását 2020-ig vállalták.

A legjobban keresők friss listáján ez egyelőre nem látszik, azt még mindig a férfiak uralják: már nem csak az első hét, hanem az első tizenkét legjobban kereső munkatárs közé sem fért be egyetlen hölgy sem. A listát az angol futballválogatott egykori sztárja, Gary Lineker vezeti, de nem ő az egyetlen ex-focista, Alan Shearer is ott van a 7. helyen.

A Magyar Nemzet írt arról korábban, hogy mi a helyzet a bérkülönbségekkel a világ más országaiban; Magyarországon húsz százalékkal keresnek kevesebbet a nők férfiaknál.

HIRDETÉS

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,569lájkolóTetszik
2,565követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek