HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Még mindig a ...

Még mindig a férfiak uralják a BBC fizetési listáját, sőt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Kellemetlen helyzetbe került a BBC tavaly, miután kiderült, a brit közszolgálati adó legjobban fizetett munkatársainak kétharmada férfi, a hét legjobban fizetett munkatárs között pedig egyetlen nő sincs.

A BBC közismert női munkatársairól sorra derült ki, hogy lényegesen kevesebbet keresnek az azonos pozícióban dolgozó férfi kollégáiknál.

A sort a csatorna kínai tudósítója, Carrie Gracie nyitotta, aki a bérszakadék elleni tiltakozásképpen a tudósítói posztról is lemondott. Rövidesen már 170 női munkavállaló követelt bocsánatkérést, és hogy visszamenőleg is korrigálják a különbségeket.

A BBC elismerte, hogy követett el hibákat, és lépéseket is tett, idén azt közölték, hogy  átlagban 9,3 százalékról 7,6 százalékra sikerült mérsékelniük a különbséget, amelynek felszámolását 2020-ig vállalták.

A legjobban keresők friss listáján ez egyelőre nem látszik, azt még mindig a férfiak uralják: már nem csak az első hét, hanem az első tizenkét legjobban kereső munkatárs közé sem fért be egyetlen hölgy sem. A listát az angol futballválogatott egykori sztárja, Gary Lineker vezeti, de nem ő az egyetlen ex-focista, Alan Shearer is ott van a 7. helyen.

HIRDETÉS

A Magyar Nemzet írt arról korábban, hogy mi a helyzet a bérkülönbségekkel a világ más országaiban; Magyarországon húsz százalékkal keresnek kevesebbet a nők férfiaknál.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,568lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha