Újabb halálos baleset történt Facebook-élőzés közben

Újabb halálos baleset történt Facebook-élőzés közben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a belügyminisztérium kampányt indított a vezetés közbeni telefonhasználat ellen, pénteken újabb élőben közvetített haláleset történt Romániában, két tinédzser halálát okozva. Ők ezek szerint nem látták (vagy nem nem vették komolyan) a májusi, Ceglédbercelnél bekövetkezett tragédia képeit, mely során kilenc Maros megyei munkás halt meg. A sofőr akkor is a Facebookon közvetítette az utat és a kommentek olvasásával volt elfoglalva, amikor az által vezetett kisbusz belerohant egy szemből szabályosan érkező teherautóba. Ő és minden utasa (köztük egy terhes kismama) azonnal meghalt.

Péntek reggel négy Vrancea megyei tinédzser ült be egy Nagy-Britanniából behozott jobbkormányos autóba. Az első pillanattól ment a közvetítés, így jól hallani, hogy a fiatal sofőr (akinek a rendőrség közlése szerint egészen friss, tavaly októberi a jogosítványa), felszólítja a többieket, hogy „csatoljátok be a biztonsági öveket, kezdődik a kaland, felszállunk!”. A telefont előbb az anyósülésben ülő társa próbálja ideális pozícióban rögzíteni, aztán a sofőr is babrálni kezdi, egészen a baleset bekövetkeztének pillanatáig. Az autóban utazó négy fiatal közül kettő (14 és 18 éves fiúk) a helyszínen meghalt, a 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utasa enyhébb sérülésekkel megúszta.

Tinerii din mașina implicată în accidentul mortal de la Popasul Tîmboești erau live pe faecbook

Uploaded by Ziarul de Vrancea on 2018-07-19.

A rendőrség közlése szerint az autó Tâmboesti település bejáratánál egy hídpadkának ütközött és felborult, mert a sofőr nem az útra figyelt, és nagy valószínűséggel nem tartotta be a sebességkorlátozást sem.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.