Kezdőlap Külföld Önmagát nevez...

Önmagát nevezte ki díszpolgárnak a polgármester

Egy olyan esemény történt Romániában, amely új távlatokat nyit a magyar közéletben is: egy Dâmbovita megyei polgármester települése díszpolgárává avatta saját magát! Ion Leonard Dicu, Pietrosita község első embere meg is hatódott a nagyszerű ceremónián.

HIRDETÉS

Futótűzként terjedt el a román médiában a szenzációs hír: a 44 esztendős Ion Leonard Dicu, egy dél-romániai település polgármestere saját magát tüntette ki a díszpolgári címmel. Az előterjesztést az alpolgármester tette meg (ő várhatóan jövőre kap díszpolgári címet – a szerk.), és mentségükre szóljon, hogy más magas rangú pártfunkcionáriusokat is kitüntettek, például a kormányzó Szociáldemokrata Párt megyei elnökét és egyik megyei tanácsosát.

A magasztos ceremónia több parlamenti képviselő jelenlétében zajlott, és a sajtóbeszámolók szerint amikor a polgármester átadta magának a saját fotójával díszitett szobrocskát és díszpolgári oklevelet, meg is hatódott a nagyszerű pillanattól. Mondhatni önmaga hatása alá került.

A romániai lapok olvasói már nem örültek ennek a gesztusnak, a cikkek alá kommentcunami érkezett, és a legtöbben azt gondolják: a magamutogató polgármester nevetségessé tette a saját települését.

– Az ötödik ciklusomat töltöm, és az áprilisi tanácsülésen ellenszavazat nélkül döntöttek a díszpolgári kinevezésemről – válaszolta a polgármester az Adevarul kérdésére. – Ez egy szimbolikus gesztus, semmilyen gyakorlati haszna nincs. Azt a munkát ismerték el, amelyet a község szolgálatában elvégeztem. Öt év szünet után ünnepeltük meg a település napját, természetes, hogy könnyeztem – fejtette ki.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

21,739lájkolóTetszik
824követőKövetés
9,981feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Odacsap a vasököl? – Magyar Hang-ajánló

Péntektől csütörtökig keresse a 31. számot az újságárusoknál! Már 28 oldalon, változatlan áron!

Kiemelt cikkek