Kezdőlap Külföld Ferenc pápa t...

Ferenc pápa tovább támogatja a pedofília elleni harcot

Úgy tűnik, a katolikus egyházfő nagyon komolyan veszi a pedofília elleni küzdelmet a papság sorain belül. Ferenc pápa a vatikáni híradások szerint elfogadta Philip Edward Wilson, az ausztráliai Adelaide érsekének lemondását, miután az ausztráliai bíróság 12 év börtönre ítélte az érseket a papi pedofília eltitkolása miatt – írja az MTI. Ennek azért is van jelentősége, mert 1927 óta most először fosztottak meg bíborost címétől. Az ítélet szerint a hetvenes évektől tudott egy paptársa által elkövetett szexuális visszaélésekről, amelyeknek többek között ministráló gyerekek voltak az áldozatai.

HIRDETÉS

Lemondását azután nyújtotta be Philip Edward Wilson érsek Ferenc pápának, hogy Malcolm Turnbull ausztráliai miniszterelnök, továbbá az ausztrál püspökök és papok szervezete (NCP) is a távozását szorgalmazta a pápától. A Szentszék szűkszavú közleményben jelentette be a változást, és a bíróság augusztus 14-én dönt arról, hogy a jelenleg még szabadlábon levő és súlyos beteg 67 éves érseknek börtönben vagy házi őrizetben kell letöltenie büntetését. E

A szintén ausztráliai Melbourne bíróságán kell védekeznie George Pell bíborosnak, akit azzal vádolnak, hogy tudomása volt a hetvenes években papok által elkövetett pedofil erőszakról, de eltussolta ezeket. Pell bíboros 2014 óta a vatikáni pénzügyi reformokért felelős Gazdasági Titkárságot vezette, ebből a tisztségéből a pápa ideiglenesen felfüggesztette.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,973lájkolóTetszik
1,550követőKövetés
13,635feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

Jakab Péter a miniszterelnöknek: Öreg kommunista lett

Magyarországon lévő orosz bank, Rákosi Mátyás, korrupció, Paks, hazaárulás – bőven volt témája az ellenzéknek, amikor Orbán Viktort kérdezte.

Kihűlt szív

Elhunyt Baló György

Beolvad az Echo a Hír Tv-be