HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Ferenc pápa t...

Ferenc pápa tovább támogatja a pedofília elleni harcot

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Úgy tűnik, a katolikus egyházfő nagyon komolyan veszi a pedofília elleni küzdelmet a papság sorain belül. Ferenc pápa a vatikáni híradások szerint elfogadta Philip Edward Wilson, az ausztráliai Adelaide érsekének lemondását, miután az ausztráliai bíróság 12 év börtönre ítélte az érseket a papi pedofília eltitkolása miatt – írja az MTI. Ennek azért is van jelentősége, mert 1927 óta most először fosztottak meg bíborost címétől. Az ítélet szerint a hetvenes évektől tudott egy paptársa által elkövetett szexuális visszaélésekről, amelyeknek többek között ministráló gyerekek voltak az áldozatai.

Lemondását azután nyújtotta be Philip Edward Wilson érsek Ferenc pápának, hogy Malcolm Turnbull ausztráliai miniszterelnök, továbbá az ausztrál püspökök és papok szervezete (NCP) is a távozását szorgalmazta a pápától. A Szentszék szűkszavú közleményben jelentette be a változást, és a bíróság augusztus 14-én dönt arról, hogy a jelenleg még szabadlábon levő és súlyos beteg 67 éves érseknek börtönben vagy házi őrizetben kell letöltenie büntetését. E

HIRDETÉS

A szintén ausztráliai Melbourne bíróságán kell védekeznie George Pell bíborosnak, akit azzal vádolnak, hogy tudomása volt a hetvenes években papok által elkövetett pedofil erőszakról, de eltussolta ezeket. Pell bíboros 2014 óta a vatikáni pénzügyi reformokért felelős Gazdasági Titkárságot vezette, ebből a tisztségéből a pápa ideiglenesen felfüggesztette.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,826lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek