Videón a szombati romániai repülőgép-baleset

Videón a szombati romániai repülőgép-baleset

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délután halálos repülőgép-baleset történt a romániai Suceava város közelében szervezett légibemutató előtt. Két gyakorlatozó kisgép a levegőben összeütközött és lezuhant, emiatt az egész légibemutatót lefújták.

A két Steen Skybolt típusú kisgép úgynevezett tükörrepülést hajtott végre – ez azt jelenti, hogy két gép egymás fölött repül egymástól alig 2-3 méter távolságra, úgy, hogy a felül lévő jármű fejjel lefele halad. A pilóták összeszokott párost alkottak, korábban több légibemutatón végeztek együtt kétgépes légi akrobatikát.

Suceava News Online

Momentul tragediei aviatice de pe aerodromul Fratauti (Imagini șocante)

A Suceavanews által posztolt videófelvétel mellett több román pilóta kommentje is olvasható. Ketten is állítják, ez a típus nem alkalmas a huzamosabb ideig tartó fordított repülésre (amikor a kerekek néznek az ég felé – a szerk.), mert ilyenkor a benzinpumpa üzemanyag nélkül maradhat, és a motor leáll.

Az egyik pilóta (akinek tízezer fölötti repült órája van, korábban vadászgépeken is szolgált) súlyos sérülésekkel, kómában fekszik a jászvárosi ideggyógyászati kórházban, a másik a helyszínen elhunyt.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.