Kezdőlap Külföld Videón a szom...

Videón a szombati romániai repülőgép-baleset

Szombat délután halálos repülőgép-baleset történt a romániai Suceava város közelében szervezett légibemutató előtt. Két gyakorlatozó kisgép a levegőben összeütközött és lezuhant, emiatt az egész légibemutatót lefújták.

HIRDETÉS

A két Steen Skybolt típusú kisgép úgynevezett tükörrepülést hajtott végre – ez azt jelenti, hogy két gép egymás fölött repül egymástól alig 2-3 méter távolságra, úgy, hogy a felül lévő jármű fejjel lefele halad. A pilóták összeszokott párost alkottak, korábban több légibemutatón végeztek együtt kétgépes légi akrobatikát.

Suceava News Online

Momentul tragediei aviatice de pe aerodromul Fratauti (Imagini șocante)

A Suceavanews által posztolt videófelvétel mellett több román pilóta kommentje is olvasható. Ketten is állítják, ez a típus nem alkalmas a huzamosabb ideig tartó fordított repülésre (amikor a kerekek néznek az ég felé – a szerk.), mert ilyenkor a benzinpumpa üzemanyag nélkül maradhat, és a motor leáll.

Az egyik pilóta (akinek tízezer fölötti repült órája van, korábban vadászgépeken is szolgált) súlyos sérülésekkel, kómában fekszik a jászvárosi ideggyógyászati kórházban, a másik a helyszínen elhunyt.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,040lájkolóTetszik
1,578követőKövetés
13,716feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

„Boldogok lennénk, ha miattunk zárnák ki a Néppártból a Fideszt”

Pártunknak semmi köze ahhoz a politikához, amelyet a magyar kormány művel, az élen Orbánnal – mondta a Magyar Hangnak a Horvát Parasztpárt elnöke. Interjú!

Erjedés