Kezdőlap Külföld Hazaárulással...

Hazaárulással vádolják a szocialisták a román elnököt

Hazaárulást követett el a kormányzó szociáldemokrata párt (PSD) elnöke szerint Klaus Iohannis román államfő – ezt az Antena 3 bukaresti hírcsatornának adott interjúban mondta Liviu Dragnea, a romániai magyar napilap, a Krónika cikke szerint.

HIRDETÉS

Elmondása szerint már elő is készítették a feljelentést az államfő ellen, aki szerintük számos akciójával kimerítette a hazaárulás fogalmát: kárt okozott Romániának gazdasági, politikai, stratégiai szempontból.

Példaként azt említette, hogy az államfő azt firtatta, van-e a kormánynak pénze a nyugdíjak és a közszolgák bérének kifizetésére. Dragnea úgy véli, egy ilyen felvetésre azonnal reagálnak a pénzpiacok, és befolyásolja a lej-euró árfolyamot is. Szerinte az államfő „nem parlamenti eszközökkel” kívánja megbuktatni a kormányt. Azt nem mondta, hogy mindenképpen megteszik a feljelentést, sőt, azt is mondta: „nem szeretne eljutni addig a pontig”.

A romániai belpolitikai harcokban nem először fordul elő, hogy valaki a hazaárulás büntetőjogi tényállásával próbál revolverezni. A Krónika emlékeztetett: korábban a legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) tett büntetőfeljelentést a bukaresti legfőbb ügyészségnél Viorica Dăncilă ellen. A legnagyobb ellenzéki alakulat hazaárulással, államtitoksértéssel, Klaus Johannis szándékos félretájékoztatásával, illetve az államfő jogkörének elbitorlásával vádolja a kormányfőt, amiért a kabinet államfő tudta nélkül memorandumot fogadott el Románia izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetéséről, és a titkos dokumentumról a nyilvánosság előtt beszéltek – írta az erdélyi napilap.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,158lájkolóTetszik
1,595követőKövetés
13,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Karanténba zárva – Magyar Hang-ajánló

Orbán Viktor és a Néppárt, Éger István-, Szalma Botond- és Zoboki Gábor-interjú, mitrovicai riport, 44 év után új polgármestert választ Ibrány. Keresse a friss számot!

Kiemelt cikkek