Legalább 42 halott a leszakadt olasz viadukt tragédiájánál

Negyvenkettőre nőtt a genovai tragédia áldozatainak száma, és többen eltűntek – közölte Francesco Cozzi genovai főügyész szerdán. Az áldozatok között nincs magyar állampolgár. A hatóságok szerint 30-35 személygépkocsi és 3 teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe.

Hirdetés

Rémisztő szerencsétlenség történt Genovában. Az olaszországi városban ugyanis beszakadt az 1960-ban épített Morandi-híd, amely a Polcevera patak torkolatánál fut. A viadukt alatt vasúti sínek, bevásárlóközpontok, raktárak, és néhány lakóépület is van. Egy szemtanú azt mondta: először az egyik, 90 méter magas oszlop (pilon) omlott le, aztán maga a híd is.

A rendőrökkel és mentőkkel együtt mintegy ezren dolgoznak a területen.

Egy szemtanú azt nyilatkozta az ANSA hírügynökségnek, hogy 11:30-kor villámlást látott a hídnál, majd az összedőlt. Egy másik szemtanú arról beszélt, hogy öt kilométerre lakik a hídtól, de ott is hallotta az óriási robajt.

Italy bridge: Moment of Genoa motorway collapse – BBC News

Footage appears to show the moment a Genoa bridge collapses in the distance, sending vehicles 90m (295ft) to the ground. Please subscribe HERE http://bit.ly/1rbfUog

A rendőrség első jelentései alapján Genova egyik sűrűn lakott részén található híd egy része beomlott, és a törmelékek szinte beborítják az egész környéket.

A híd az A10-es autópálya része, és a beszakadást követően majd 80 méternyi hiányzik a hídból. A mentés már elindult.

A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt, mielőtt az építmény összedőlt.

Il ponte dell’autostrada crolla a Genova, Italia | 14 08 2018 | Motorway bridge collapses in Genoa

Genoa #Genova #Collapse #Crollo

Hirdetés

Az olasz közlekedési miniszter arra az álláspontra helyezkedett, hogy valószínűleg hatalmas tragédia történt. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le.

Részvéttáviratot küldött Áder János köztársasági elnök Sergio Mattarella olasz kollégájának a Genovánál történt katasztrófa miatt. A magyar államfő őszinte részvétét és együttérzését fejezte ki olasz kollégájának és az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felgyógyulást kívánt.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.