HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Már a rendőrö...

Már a rendőröktől is lopnak Romániában

HIRDETÉS

Két furcsa esetet tárgyal a román sajtó: mindkettőben a rendőrségről tűnt el jelentős érték. Szeben megyében például egy rendőr jelentette be, hogy zárható hivatali szekrényéből eltűnt tízezer euró – a helyzetet bonyolítja, hogy neki ott nem is szabadott volna tárolnia pénzt. Ráadásul a szekrény a Bűnügyi Rendőrség egy olyan termében volt, ahova a rendőrök sem léphettek be egyedül.

HIRDETÉS

Sajtóinformációk szerint az egyenruhás magánemberként eladott egy telket, hogy autót vegyen belőle, de a pénz ideiglenes tárolásához az otthonát nem tartotta elég biztonságosnak, ezért vitte be a munkahelyi páncélszekrénybe. Nem számolt a kollégáival, más ugyanis biztosan nem férhetett hozzá a szekrény tartalmához. Az ügyet most az ügyészség vizsgálja, akik a meglopott rendőrnek is fel fognak tenni kellemetlen kérdéseket.

A másik történet Galati városában esett meg augusztus 22-én: valakik 1,4 millió doboz cigarettát loptak abból a rendőrségi raktárból, ahol a csempészektől elkobzott dohányárut őrizték. A maffiafilmbe illő jelenet során először a hatalmas mennyiség nyolcadát legálisnak tűnő – mint később kiderült, hamisított – iratokkal vitték el a raktárból, aztán valahogy a maradék is eltűnt. A rendőrségnek már vannak gyanúsítottai, három ember előzetes letartóztatásban van.

A bukaresti Adevarul pár napja közölt egy friss kutatást, amely szerint a román cigarettaforgalom legalább húsz százaléka a feketepiacon, csempészett áruval zajlik.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,091lájkolóTetszik
2,182követőKövetés
15,891feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újbudán önállóan állna rajthoz ősszel az LMP?

A párt kerületi szervezete nem hajlandó elfogadni a baloldal ajánlatát. Belengették a különutasságot, de azért még tárgyalnának.