HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Megint beszól...

Megint beszólt Roger Waters Orbán Viktornak

HIRDETÉS

A zenész koncertjein feltűnő, a neofasizmus feltörekvő urainak listáján a magyar miniszterelnök stabilan második Donald Trump után.

HIRDETÉS

Roger Waters, a Pink Floyd legendája koncertkörútja szentpétervári előadásán megint beszólt Orbán Viktornak – szúrta ki ezúttal a hvg.hu. A világturné visszatérő eleme, hogy a koncert szünetében a színpad mögötti kivetítőn felsorolják az újfasiszta politikai vezetőket.

Roger Waters (Fotó: Roger Waters / Facebook)

A Neo-fascism is on the rise (Egyre növekvő neofasizmus) cím alatt Donald Trump, Orbán Viktor, Marine Le Pen, Sebastian Kurz, Nigel Farage, Jaroslaw Kaczynski és Vlagyimir Putyin neve szokott szerepelni. Így volt ez a május 17-i bécsi koncertjén, aztán Oslóban is, augusztus 14-én, ahonnan a Magyar Hang egyik olvasója küldött fényképet.

Újra beszólt Roger Waters Orbán Viktornak

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is téma volt Roger Waters keddi oslói koncertjén, csakúgy mint korábban Bécsben – derül ki egy olvasónktól kapott fotóból. A Pink Floyd legendája rendszeresen elmondja a véleményét a politikáról a koncertjein. Ezúttal sem tett másként.

A lista időnként változik – Kaczynski neve például nem szerepelt Bécsben, Oslóban viszont igen -, egy eleme azonban eddig legalábbis kőbe van vésve: az újfasiszta vezetők listájának első helyén Donald Trump, a másodikon pedig most már hagyományosnak tekinthetően Orbán Viktor áll. Így volt ez a szerdai szentpétervári koncerten is, amiről többek közt egy Christo Grozev nevű koncertlátogató is beszámolt a Twitteren.

Christo Grozev on Twitter

Exclusive: At Pink Floyd’s Roger Waters concert in St. Petersburg right now:

Roger Waters májusi, budapesti koncertjén még nem mutatta meg a közönségnek az Orbán Viktor nevét is tartalmazó listát, csak a magyar kormányfő megnevezése nélkül üzente, hogy nem bízhatunk a kormányunkban: A The Wall egyik kulcsdalában, a Mother című számban elhangzik egy kérdés, „Anya, bízhatok a kormányban?” „K…rvára nem” – tűnt fel a válasz a vásznon.

A Pink Floyd egykori fő dalszerzője, gitárosa, énekese egyébként rendszeresen politizál, foglalkozott már Sztálinnal, Maóval, Erdogannal, és Berlusconival is, de legjobban Trumpot utálja, akit nemes egyszerűséggel disznónak tart. Foglalkozott Szíria, Ukrajna helyzetével, de korábban bírálta már Izraelt is, amiért őt antiszemitizmussal bírálták.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,222lájkolóTetszik
1,983követőKövetés
15,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Magánszorgalmú kutyák – és Radnóti Miklós

Aki a Fideszre szavaz, hozzájárul, hogy soha semmilyen fideszes korrupció ki ne legyen vizsgálva. Más szavakkal áldását adja az ország szétlopására.