A szlovák oknyomozó újságíró megölésével gyanúsítottakat vettek őrizetbe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök hajnalban a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség a Kuciak-gyilkosság elkövetésével gyanúsított személyeket vett őrizetbe – adta hírül a felvidéki Új Szó online kiadása.

A Denník N információi szerint a gyanúsítottak megtalálásában segíthettek azok a műholddal készített felvételek, melyeket az USA adott át Szlovákiának. Ján Kuciak édesapja azt mondta az Aktuality portálnak, hogy a mai akció nem érte őket meglepetésként: „Sejtettük, hogy valami készül. Nem tudtuk, hogy pont ma fog megtörténni. Voltak bizonyos jelek.”

Az Új Szó helyszíni tudósítója szerint Gútán kutyás rendőrök, kommandósok tartózkodtak a helyszínen. Az éjjel három utcában csaptak le a rendőrök: a Harcsa utcában, Erdő utcában és a Laco Novomeský utcában. Ma délelőtt már csak a Harcsa utca egy része volt lezárva.

Sz. Tamás és Miroslav M., K. J., R. M., T. A – őket vette még őrizetbe a rendőrség az Aktuality szerint.

A TV JOJ információi alapján az egyik őrizetbe vett személy neve megegyezik a gútai körzeti rendőrkapitányság volt igazgatójának nevével. Az Új Szó értesülése szerint Sz. Tamás a korábbi rendőr, aki a testülettől kilépve őrző-védőként dolgozott hajókon.

A bíróságnak legkésőbb hétfőig kell dönteni a nyolc őrizetbe vett személy vizsgálati fogságba helyezéséről.

Jan Kuciak szolvák oknyomozó újságírót és élettársát február 26-án gyilkolták meg. Azóta nem vettek őrizetbe senkit, ezért civilek már újra tüntetéseket terveztek.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.