Kezdőlap Külföld A szlovák okn...

A szlovák oknyomozó újságíró megölésével gyanúsítottakat vettek őrizetbe

Csütörtök hajnalban a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség a Kuciak-gyilkosság elkövetésével gyanúsított személyeket vett őrizetbe – adta hírül a felvidéki Új Szó online kiadása.

HIRDETÉS

A Denník N információi szerint a gyanúsítottak megtalálásában segíthettek azok a műholddal készített felvételek, melyeket az USA adott át Szlovákiának. Ján Kuciak édesapja azt mondta az Aktuality portálnak, hogy a mai akció nem érte őket meglepetésként: „Sejtettük, hogy valami készül. Nem tudtuk, hogy pont ma fog megtörténni. Voltak bizonyos jelek.”

Az Új Szó helyszíni tudósítója szerint Gútán kutyás rendőrök, kommandósok tartózkodtak a helyszínen. Az éjjel három utcában csaptak le a rendőrök: a Harcsa utcában, Erdő utcában és a Laco Novomeský utcában. Ma délelőtt már csak a Harcsa utca egy része volt lezárva.

Sz. Tamás és Miroslav M., K. J., R. M., T. A – őket vette még őrizetbe a rendőrség az Aktuality szerint.

A TV JOJ információi alapján az egyik őrizetbe vett személy neve megegyezik a gútai körzeti rendőrkapitányság volt igazgatójának nevével. Az Új Szó értesülése szerint Sz. Tamás a korábbi rendőr, aki a testülettől kilépve őrző-védőként dolgozott hajókon.

A bíróságnak legkésőbb hétfőig kell dönteni a nyolc őrizetbe vett személy vizsgálati fogságba helyezéséről.

Jan Kuciak szolvák oknyomozó újságírót és élettársát február 26-án gyilkolták meg. Azóta nem vettek őrizetbe senkit, ezért civilek már újra tüntetéseket terveztek.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,659lájkolóTetszik
1,799követőKövetés
14,481feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Ki védi meg az európai szavazót?

A májusi EP-választások idején is szabadon, az üzemeltetők felelősségre vonása nélkül terjedhetnek majd az álhírek és dezinformációk a közösségi oldalakon.

Az akció átka