HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Nadal romot t...

Nadal romot takarít Mallorcán, és szállást ad a károsultaknak

HIRDETÉS

Úgy tűnik, hogy a korábban a turisták egyik kedvenc helyének számító Mallorca szigete mára a pokol kapujává változott. A sziget keleti részét elárasztó özönvízszerű felhőszakadás három települést érintett, de a legnagyobb kárt Sant Llorenç des Cardassarban okozta, ahol néhány óra alatt négyzetméterenként több mint 220 liternyi esővíz zúdult le. A helyiek gátszakadáshoz hasonlították a történteket, mert a víz rendkívül gyorsan, pillanatok alatt borított el mindent, ráadásul olyan nagy erővel, hogy autókat sodort el több kilométerre onnan, ahol eredetileg hagyták. Több helyen pedig egymásra tornyozta a kocsikat, amelyeket daruval kellett leemelni egymásról.

HIRDETÉS

Így lapátol egy salakkirály (Forrás: Facebook)

Még három eltűnt személy után folytatják a kutatást a mentőegységek csütörtökön a spanyolországi Mallorca szigetének keleti részén, ahol a hirtelen jött heves esőzések okoztak rendkívüli áradásokat egy nappal korábban. Az eltűntek között van egy 5 éves kisfiú, akinek édesanyja életét veszítette miután autójuk elakadt az árvízben. Az asszony 7 éves kislányát még ki tudta menekíteni a járműből. Keresnek továbbá egy hatvanas éveiben járó német házaspárt is. A tragédia eddig ismert halálos áldozatainak száma tíz, köztük van egy idős brit házaspár, akik egy taxiban veszítették életüket a sofőrrel együtt.

A spanyol kormány csütörtöki ülésén várhatóan katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítja a térséget, ahogy arra ígéretet tett Pedro Sánchez spanyol kormányfő, aki szerdán a természeti katasztrófa helyszínére utazott. A Baleári-szigetek kormánya háromnapos gyászt rendelt el.

A világklasszis teniszező nem rest lapátot ragadni a romok eltakarításáért (Forrás: Facebook)

HIRDETÉS

És ott van a romok takarításánál a térdsérülésből most gyógyuló Rafael Nadal is. A világelső, 14,5 millió követővel bíró teniszező nemcsak a mentésből veszi ki a részét – miként arról Facebookon számtalan helyen megjelent fotógaléria is tanúskodik –, hanem a tragédiát követően anyagi támogatáson túl lakhatási lehetőséget is biztosított a rászorulóknak, miután megnyitotta számukra a saját teniszakadémiáját (Rafa Nadal Academy) és sportcentrumát (Rafa Nadal Sports Centre) kapuit, hogy szállást tudjon biztosítani az otthonukat elvesztő embereknek.

Nadal sportcentrumát is megnyitotta a rászorulók előtt (Forrás: Facebook)

„Nagyon szomorúak ezek a napok. Őszinte részvétem azoknak, akiknek valamelyik családtagja meghalt a San Llorenc-i súlyos árvizekben. Az a legkevesebb, hogy anyagilag támogatom a rászorulókat, de természetesen megnyitottuk az akadémia és a sportcentrum összes szobáját és helységét, hogy szállást tudjunk biztosítani azoknak, akiknek nincs hol lehajtaniuk a fejüket” – jelentette ki Nadal, aki az elsők között jelentkezett a romok eltakarításához is.

(Forrás: Facebook)

A salakkirály újfent bebizonyította, nemcsak remek sportoló, hanem egészen kivételes ember is.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,569lájkolóTetszik
2,565követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek