Kezdőlap Külföld Nadal romot t...

Nadal romot takarít Mallorcán, és szállást ad a károsultaknak

Úgy tűnik, hogy a korábban a turisták egyik kedvenc helyének számító Mallorca szigete mára a pokol kapujává változott. A sziget keleti részét elárasztó özönvízszerű felhőszakadás három települést érintett, de a legnagyobb kárt Sant Llorenç des Cardassarban okozta, ahol néhány óra alatt négyzetméterenként több mint 220 liternyi esővíz zúdult le. A helyiek gátszakadáshoz hasonlították a történteket, mert a víz rendkívül gyorsan, pillanatok alatt borított el mindent, ráadásul olyan nagy erővel, hogy autókat sodort el több kilométerre onnan, ahol eredetileg hagyták. Több helyen pedig egymásra tornyozta a kocsikat, amelyeket daruval kellett leemelni egymásról.

HIRDETÉS

Így lapátol egy salakkirály (Forrás: Facebook)

Még három eltűnt személy után folytatják a kutatást a mentőegységek csütörtökön a spanyolországi Mallorca szigetének keleti részén, ahol a hirtelen jött heves esőzések okoztak rendkívüli áradásokat egy nappal korábban. Az eltűntek között van egy 5 éves kisfiú, akinek édesanyja életét veszítette miután autójuk elakadt az árvízben. Az asszony 7 éves kislányát még ki tudta menekíteni a járműből. Keresnek továbbá egy hatvanas éveiben járó német házaspárt is. A tragédia eddig ismert halálos áldozatainak száma tíz, köztük van egy idős brit házaspár, akik egy taxiban veszítették életüket a sofőrrel együtt.

A spanyol kormány csütörtöki ülésén várhatóan katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítja a térséget, ahogy arra ígéretet tett Pedro Sánchez spanyol kormányfő, aki szerdán a természeti katasztrófa helyszínére utazott. A Baleári-szigetek kormánya háromnapos gyászt rendelt el.

A világklasszis teniszező nem rest lapátot ragadni a romok eltakarításáért (Forrás: Facebook)

És ott van a romok takarításánál a térdsérülésből most gyógyuló Rafael Nadal is. A világelső, 14,5 millió követővel bíró teniszező nemcsak a mentésből veszi ki a részét – miként arról Facebookon számtalan helyen megjelent fotógaléria is tanúskodik –, hanem a tragédiát követően anyagi támogatáson túl lakhatási lehetőséget is biztosított a rászorulóknak, miután megnyitotta számukra a saját teniszakadémiáját (Rafa Nadal Academy) és sportcentrumát (Rafa Nadal Sports Centre) kapuit, hogy szállást tudjon biztosítani az otthonukat elvesztő embereknek.

Nadal sportcentrumát is megnyitotta a rászorulók előtt (Forrás: Facebook)

„Nagyon szomorúak ezek a napok. Őszinte részvétem azoknak, akiknek valamelyik családtagja meghalt a San Llorenc-i súlyos árvizekben. Az a legkevesebb, hogy anyagilag támogatom a rászorulókat, de természetesen megnyitottuk az akadémia és a sportcentrum összes szobáját és helységét, hogy szállást tudjunk biztosítani azoknak, akiknek nincs hol lehajtaniuk a fejüket” – jelentette ki Nadal, aki az elsők között jelentkezett a romok eltakarításához is.

(Forrás: Facebook)

A salakkirály újfent bebizonyította, nemcsak remek sportoló, hanem egészen kivételes ember is.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,714lájkolóTetszik
1,844követőKövetés
14,590feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Már nincs demokrácia” – Magyar Hang-ajánló

Szél Bernadett-, Ungár Péter- és Szent-Iványi István-interjú, Karácsony Gergely-esszé, fehérvári vendégmunkások, belgrádi és bocskaikerti riport – és még sok más az 50. Magyar Hangban!

Kiemelt cikkek

Zavar támadt az ellenzéki összefogásban Pécsett

Mellár Tamás nem támogatja az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjét. Az általa vezetett egyesület többsége viszont nem ért egyet vele.