HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Gyanús csomag...

Gyanús csomagot küldtek Robert De Niro éttermébe

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Robert De Niro New York-i éttermének címére is küldött valaki egy gyanús küldeményt, amely csütörtökön a hajnali órákban érkezett meg Tribeca Grill címére – számolt be róla az amerikai média. A rendőrség azonnal kiürítette a helyszínt, már vizsgálják a csomagot.

HIRDETÉS

Az elmúlt napokban előbb Soros Györgynek, majd a Clinton családnak, Barack Obamának és a CNN irodaházába is küldtek ismeretlenek robbanószert. Összesen nyolc csomagról van eddig tudomása a hatóságoknak, így többek között:

  • Hillary Clinton volt külügyminiszternek
  • Barack Obama egykori elnöknek
  • John Brennan volt CIA-igazgatónak a CNN szerkesztőségébe
  • Eric Holder volt igazságügyminiszternek
  • Maxine Waters Kalifornia demokrata kongresszusi képviselőnek
  • Soros Györgynek

is címeztek csőbombát. Illetve még számos bombafenyegetés is volt az elmúlt napokban. A sajtó egyébként ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy olyanoknak próbáltak csomagokat küldeni, akik közismerten a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump kritikusai, így De Niro is ismert Trump-ellenességéről.

Soros után Obama, Clintonék és a CNN is gyanús csomagot kaptak – Magyar Hang

Az amerikai titkosszolgálat arról tájékoztatott: Barack Obama és Bill Clinton volt elnökök is robbanószer-gyanús csomagot kaptak. Ahogy később a CNN irodaházába is küldtek egyet John Brennan volt CIA-igazgatónak címezve.

HIRDETÉS

Az üggyel kapcsolatban Mike Pence alelnök is megszólalt. Egy beszédében leszögezte: „Most kaptam tájékoztatást azokról a gyanús csomagküldeményekről, amelyeket Clintonéknak, Obamáéknak, a CNN-nek és másoknak küldtek. És nagyon szeretném, ha tudnák: a lehető legkeményebben elítéljük ezeket az erőszakos kísérleteket. Ezek a gyáva cselekedetek alávalók, és nincs helyük az amerikai társadalomban. Szeretném jelezni, hogy az FBI, a titkosszolgálat és a velük együttműködő hatóságok minden erőforrást bevetnek annak érdekében, hogy felderítsék az ügyet, és hogy azok, akik ezekért felelősek, az igazságszolgáltatás elé kerüljenek.”

Korábban a Fehér Ház is reagált az eseményekre. Közölték, Donald Trump amerikai elnök nagyon komolyan veszi az ilyen jellegű fenyegetéseket, és mindent megtesz azért, hogy a feltételezett elkövetőket a lehető leghamarabb kézre kerítsék. Az elnök sajtószóvivője közleményben ítélte el a támadási kísérleteket. Mint Sarah Sanders fogalmazott: „Az ilyen jellegű terrorista cselekmények alávalók, bárki, aki elkövette ezeket a törvény legkeményebb szigorára számíthat. Az Egyesült Államok titkosszolgálata, illetve a bűnüldöző szervei a lehető legalaposabban ki fogják vizsgálni az ügyet, és mindent megtesznek azért, hogy mindenkit megvédjenek az ilyen gyáva emberektől.”

Egyelőre nincs hír arról, hogy valakit is meggyanúsítottak volna az ügyben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,870lájkolóTetszik
3,054követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Ha elkészülnek, még hátra van a vakcina engedélyeztetése és a piacra lépés. Izrael illetékes minisztere már most áttörésről beszél.