HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Miamiban adha...

Miamiban adhatták fel a levélbombákat Obamáéknak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Úgy tűnik, forró nyomon halad az FBI az elmúlt napokban feladott, és vezető demokrata politikusoknak és közéleti személyiségeknek – Barack Obama korábbi elnöknek, Hilary Clinton volt külügyminiszternek, Obama volt alelnökének, Joe Bidennek, Eric Holder egykori igazságügyminiszternek, John Brennan volt CIA-igazgatónak, illetve Robert de Niro filmszínésznek és Soros Györgynek – címzett bombák ügyében. A nyomozás eddig megállapította, hogy a levélbombák Miamiból érkeztek, mindegyiket azonos postahivatalban adták fel: a dél-floridai Opa-Locka postai feldolgozóban, amely 12 mérföldre fekszik Miamitól. A hivatalt azóta tűzszerészek és a rendőrség elit alakulata K9-es kutyákkal vizsgálta át további bombák után, ám egyelőre nem találtak újabbakat a helyszínen.

– Az eddigi vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy a bombák nagy részét, de lehet, hogy az összeset egy miami postahivatalban adták fel – jelentette ki a Wall Street Journal újságírójának az egyik tisztségviselő. Ugyanakkor a CNN kiderítette, hogy Soros Györgynek szánt csomagot saját kezűleg kézbesítették, a többit pedig egyszerűen feladták a postán. A bombákat az FBI még időben hatástalanította.

HIRDETÉS

William Sweeney, az FBI igazgatóhelyettese ugyan nem erősítette meg azt, hogy az összes bombát egy postai hivatalban adták volna fel, de az tény, a csomagok többsége megjárta Opa-Lockát.

Gyanús csomagot küldtek Robert De Niro éttermébe – Magyar Hang

Az elmúlt napokban előbb Soros Györgynek, majd Clintonéknak, Obamáéknak és John Brennan volt CIA-igazgatónak a CNN-be is küldtek ismeretlenek robbanószert.

– Az tény, hogy több csomag átment az itteni rendszeren. A tűzszerészek és a kutyás alakulat bevetése kizárólag elővigyázatosságból történt, ám ennél többet nem mondhatok a nyomozás jelenlegi szakaszában – mondta a sajtónak Sweeney.

HIRDETÉS

Alexander Soros, a milliárdos fia a New York Timesban elmondta, szerinte hatalmas felelősség terheli a populista politikusokat azért, hogy ez a helyzet kialakulhatott. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felajánlotta országa segítségét e levélbombák ügyében.

– Minden állampolgár megérdemli, hogy békében és biztonságban éljen, és ezt mindenki számára biztosítani kell. Figyelemmel követünk minden hírt ezzel kapcsolatban, és szeretném bejelenteni, készen állunk bármiben segíteni az amerikaiaknak – jelezte beszédében Trudeau.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,172lájkolóTetszik
3,191követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek