Miamiban adhatták fel a levélbombákat Obamáéknak

Postai rakodóállomás a floridai Opa-Lockában (Forrás: Google Maps)

Úgy tűnik, forró nyomon halad az FBI az elmúlt napokban feladott, és vezető demokrata politikusoknak és közéleti személyiségeknek – Barack Obama korábbi elnöknek, Hilary Clinton volt külügyminiszternek, Obama volt alelnökének, Joe Bidennek, Eric Holder egykori igazságügyminiszternek, John Brennan volt CIA-igazgatónak, illetve Robert de Niro filmszínésznek és Soros Györgynek – címzett bombák ügyében. A nyomozás eddig megállapította, hogy a levélbombák Miamiból érkeztek, mindegyiket azonos postahivatalban adták fel: a dél-floridai Opa-Locka postai feldolgozóban, amely 12 mérföldre fekszik Miamitól. A hivatalt azóta tűzszerészek és a rendőrség elit alakulata K9-es kutyákkal vizsgálta át további bombák után, ám egyelőre nem találtak újabbakat a helyszínen.

Hirdetés

– Az eddigi vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy a bombák nagy részét, de lehet, hogy az összeset egy miami postahivatalban adták fel – jelentette ki a Wall Street Journal újságírójának az egyik tisztségviselő. Ugyanakkor a CNN kiderítette, hogy Soros Györgynek szánt csomagot saját kezűleg kézbesítették, a többit pedig egyszerűen feladták a postán. A bombákat az FBI még időben hatástalanította.

William Sweeney, az FBI igazgatóhelyettese ugyan nem erősítette meg azt, hogy az összes bombát egy postai hivatalban adták volna fel, de az tény, a csomagok többsége megjárta Opa-Lockát.

Gyanús csomagot küldtek Robert De Niro éttermébe – Magyar Hang

Az elmúlt napokban előbb Soros Györgynek, majd Clintonéknak, Obamáéknak és John Brennan volt CIA-igazgatónak a CNN-be is küldtek ismeretlenek robbanószert.

– Az tény, hogy több csomag átment az itteni rendszeren. A tűzszerészek és a kutyás alakulat bevetése kizárólag elővigyázatosságból történt, ám ennél többet nem mondhatok a nyomozás jelenlegi szakaszában – mondta a sajtónak Sweeney.

Alexander Soros, a milliárdos fia a New York Timesban elmondta, szerinte hatalmas felelősség terheli a populista politikusokat azért, hogy ez a helyzet kialakulhatott. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök felajánlotta országa segítségét e levélbombák ügyében.

Hirdetés

– Minden állampolgár megérdemli, hogy békében és biztonságban éljen, és ezt mindenki számára biztosítani kell. Figyelemmel követünk minden hírt ezzel kapcsolatban, és szeretném bejelenteni, készen állunk bármiben segíteni az amerikaiaknak – jelezte beszédében Trudeau.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.