HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Az összes dem...

Az összes demokrata elbukott, aki ellenezte Brett Kavanaugh főbírói kinevezését

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Észak-Dakota, Indiana, Missouri és Florida szenátora is komoly árat fizetett azért, mert a szexuális zaklatásba keveredő Trump-jelölt ellen szavazott – értékelt a Fox News.

Érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet a republikánus közeli Fox News hírtelevízió által idézett Tom Bevan, a RealClearPolitics társalapítója: egyik demokrata szenátornak se sikerült újráznia, akik nemrég Trump elnök szexuális zaklatási botrányba keveredett főbíró jelöltje, Brett Kavanaugh kinevezése ellen szavazott. Így az észak-dakotai Heidi Heitkamp, az indianai Joe Donnelly, a missouri Claire McCaskill és a floridai Bill Nelson is elveszette a választást.

Ahogy a Fox írta, mind a négy állam úgynevezett ingadozó állam, azaz, hol a republikánusok, hol a demokraták hozzák el. Való igaz, Heitkamp és Donnelly egyciklusos szenátor volt, azaz 2013 óta töltötte be tisztségét, ám McCaskill 2006, míg Nelson 2000 óta most kapott ki először. (A Fox több, a kérdéses államokban végzett közvélemény-kutatása állítólag azt mutatta, döntésük miatt többen fordulnak el a demokrata jelöltektől, mint ahányan ezért inkább rájuk szavaznának.)

Ezzel szemben a Kavanaugh kinevezését az állítólagos szexuális zaklatásokkal kapcsolatos meghallgatások után is támogató nyugat-virginai demokrata Joe Manchin meg tudta őrizni mandátumát, 49,5 százalékot kapott, míg republikánus kihívója, Patrick Morrisey 46,3-at.

HIRDETÉS

Amerika választott, a demokratáké a képviselőház – Magyar Hang

A szenátusban ugyanakkor továbbra is marad a republikánus többség. A demokraták komoly változásokat ígértek, többek között a korrupció ellenes harcban, illetve az infrastrukturális fejlesztésekben és a munkahelyteremtési stratégiában.

Manchin egyébként kapott hideget-meleget saját pártjától, a demokrata szimpatizánsoktól. Az egyik újságíró pedig arra is rákérdezett: „Gondolja, hogy ezek után önnek van még helye a Demokrata Pártban?” Erre Manchin minössze annyit reagált: „Nyugat-Virginiai vagyok.”

Donnelly korábban döntését, hogy nem támogatja Kavanaugh-t, azzal indokolta: „Ahogy már többször aláhúztam, a szexuális zaklatásnak semmi keresnivalója a társadalmunkban. Ha pedig mégis megtörténik, akkor meg kell hallgatnunk az áldozatokat, és mindent meg kell tennünk érte, hogy soha többé ne forduljon elő.”

A szenátus republikánus többségű igazságügyi bizottsága által október 6-án élethossziglan az amerikai legfelső bíróság tagjává kinevezett Kavanaugh-t több nő is azzal vádolta, még fiatalabb korában szexuálisan zaklatta őket. Állításukat többen névvel is vállalták, egyikük, Christine Blasey Ford pedig a szenátus előtt is tanuvallomást tett. Ezt követően egy másik nő is levelet küldött a kaliforniai demokrata szenátornak, Kamala Harrisnek, amiben azt állította, Trump főbíró-jelöltje a barátaival korábban megerőszakolta egy autóban. A később Judy Munro-Leighton néven beazonosított nő ugyanakkor végül elismerte, hogy hazudott, és bevallotta, igazából sosem találkozott Kavanaugh-val.

Az amerikai félidei választásokat kedden tartották, amelyet követően az ellenzéki demokraták 8 év után szerezték meg a többséget a képviselőházban, míg a szenátus a republikánusok kezében maradt, igaz a százból mindössze 51 mandátummal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,679lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek