HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kiengedték a ...

Kiengedték a börtönből a korábban halálra ítélt pakisztáni keresztény nőt

HIRDETÉS

Ember legyen a talpán, aki követni tudja a korábban istenkáromlásért halálra ítélt, ám nyolc év után a múlt héten felmentett pakisztáni keresztény nő ügyét, ugyanis egymásnak gyakran ellentmondó hírek érkeznek róla. Most épp az a legfrissebb, hogy kiengedték a börtönből, és egy meg nem nevezett helyszínre szállították Pakisztánban.

HIRDETÉS

Az amerikai CNN tudósítása szerint Aszija Bibi – akinek több nyugati ország is politikai menedékjogot adna – állítólag el is hagyhatja az országot, míg a BBC-nél arról írtak, ez még korántsem biztos. Ahogy ugyanis arról lapunk is beszámolt korábban, egy múlt hét végi megállapodás értelmében – amelyet a pakisztáni kormány kötött a felmentő döntés után zavargásokba kezdő muszlim radikálisokkal – nem hagyhatja el az országot, és az iszlámábádi kabinet nem állja útját semmilyen jövőbeli jogi eljárásnak, amelyet a nővel szemben indítanak felülvizsgálandó a felmentését.

Közben olyan szóbeszéd is terjedt, hogy Bibi már el is hagyta az országot, ám a pakisztáni külügyminisztérium arról tájékoztatott, a nő még az országban tartózkodik.

Nem hagyhatja el Pakisztánt a halálbüntetés alól felmentett keresztény nő – Magyar Hang

Napok óta óta utcai zavargások zajlottak országszerte, a kormány így próbálja csillapítani a kedélyeket.

Az ügy miatt nagy a feszültség, egy iszlamista vezető például a felmentést követően azt mondta, a szabadon bocsátásról döntő három főbírót meg kellene ölni. Az istenkáromló törvény bármiféle megváltoztatása ellen harcot hirdető, az iszlamista törvénykezés, a saría pakisztáni bevezetését is követelő, nem mellesleg az utcai zavargásokat szervező iszlamista Tehrík-i-Lábáík (Itt Vagyok Mozgalom) nevű párt szóvivője, Ejáz Asráfi szerint Bibi kiengedésével a kormány megszegte a velük kötött egyezséget.

HIRDETÉS

A muszlim többségű Pakisztánban a lakosság mindössze 1,6 százaléka keresztény. Jelentések szerint az elmúlt években a keresztényeket folyamatosan zaklatják, 1990 óta egyébként mintegy 65 személyt végeztek ki istenkáromlás vádjával.

Az ötgyermekes nő ügyvédje, Szájful Mulok a vegzálások miatt már elhagyta az országot. Bibi férje pedig jelezte, nem érzi magát biztonságban a család, ezért folyamodtak politikai menedékjogért.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,833lájkolóTetszik
2,403követőKövetés
16,745feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek