HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Luxusautó a b...

Luxusautó a bécsi magyar követségnél: megvan a tulajdonosa, de van még egy csavar

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Lapunk információi szerint egy vezető beosztású magyar diplomata nevén van az a diplomatarendszámú, közel 80 millió forint értékű Aston Martin Vanquish, melyet egy osztrák bulvárlap olvasója fotózott le. Bár a Külügyminisztérium azóta sem válaszolt lapunk kérdésére, a Magyar Hang arról értesült, hogy Perényi János volt bécsi nagykövet neve szerepel az autó papírjaiban, bár a luxusjárművet egy osztrák állampolgár használja. A diplomata mandátuma egyébként idén augusztusban járt le, azóta a nagyköveti tisztséget Nagy Andor látja el.

HIRDETÉS

Bár nekünk nem, de az ATV-nek válaszolt a minisztérium: „A személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából” – írták.

A bécsi magyar nagykövetség különben egészen érdekes helye a magyar diplomáciának. Itt rögzítették öt éve azt a szürreális tévéinterjút, melyben osztrák humoristák viccelődtek a Szent Koronával, Szalay-Bobrovniczky Vince akkori nagykövet idétlen vihogása kíséretében. (A diplomata azóta a civilekkel való kapcsolattartást dirigálja a kormányban, helyettes államtitkári minőségben.)

Az osztrákok gúnyt űznek a Szent Koronából – Wir Staatskünstler

Három osztrák humorista gúnyt űz a Szent Koronából a bécsi magyar nagykövet jelenlétében. Wir Staatskünstler – 13/ 12/ 17, ORF1

HIRDETÉS

Jelenleg is ezen a követségen dolgozik viszont Orbán Krisztina, a trafikpályázatok egyik értékelője. Róla a Népszabadság azt írta 2015 novemberében, hogy a hivatalos magyarázat szerint 2013 márciusában éjt nappallá téve dolgozott, ezért a dohánykereskedelemért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetői székéből a Hungaroring Zrt. igazgatósági tagjává nevezték ki. Azóta újabb pozícióval köszönték meg a szolgálatait: hiányos német nyelvtudása ellenére a bécsi magyar nagykövetség globális nyitásért felelős titkára.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a nagy értékű személygépkocsi a magyar diplomata tulajdonába, és ha az övé a jármű, akkor miért használja más. A nemzetközi gyakorlat szerint a diplomaták autói vám- és adómentesek, így akár még az is megeshet, hogy adóelkerülési szándék lehet a háttérben. Ez viszont nem magyarázat arra, hogy miért járhat egy osztrák üzletember magyar diplomáciai rendszámú autóval.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,329lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek