HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Dél-koreai el...

Dél-koreai elnököt választott az Interpol

HIRDETÉS

A dél-koreai Kim Dzsongjangot választották az Interpol új elnökévé, meghiúsítva így az orosz Alexander Prokopcsuk szándékát a szervezet vezetésére. Utóbbit élesen ellenezte az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és több más európai ország is – elevenítette fel a brit The Guardian. Úgy vélték ugyanis, hogy a moszkvai jelölt még inkább elősegítené, hogy az ellenzékieket lehessen hatósági eszközökkel vegzálni. Prokopcsuk egyébként az orosz belügyminisztériumnál dolgozik, illetve ő az Interpol alelnöke is.

HIRDETÉS

A kilencvennégy tagállam képviselői a dubaji éves kongresszusukon választották meg Dzsongjangot. 2020-ig lesz a szervezet élén, így kitöltve a korábbi vezető, a kínai Meng Hung-vej ciklusát. Utóbbinak szeptemberben veszett nyoma, később pedig Peking azt közölte: a vesztegetésen ért elnök lemondott a tisztségéről.

Miközben az ukrán belügyminiszter, Arszen Avakov diadalittasan közölte, hogy az orosz jelöltet sikerült kiütni, a Kreml elítélte a Prokopcsuk-ellenes kampányt.

Dzsongjang az Interpol ideiglenes elnöke is volt Hung-vej távozása óta, illetve Ázsia-ügyi alelnökként dolgozott korábban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,563lájkolóTetszik
2,564követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Csődbe ment a legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook

Fizetésképtelenné vált és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a brit Thomas Cook utazási iroda. A Thomas Cook Csoport magyarországi leányvállalata, a Neckermann Magyarország közölte, gond nélkül folytatja tovább tevékenységét, közvetlen osztrák anyavállalata viszont már csődközeli helyzetről számolt be.