Kezdőlap Külföld Dél-koreai el...

Dél-koreai elnököt választott az Interpol

A dél-koreai Kim Dzsongjangot választották az Interpol új elnökévé, meghiúsítva így az orosz Alexander Prokopcsuk szándékát a szervezet vezetésére. Utóbbit élesen ellenezte az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és több más európai ország is – elevenítette fel a brit The Guardian. Úgy vélték ugyanis, hogy a moszkvai jelölt még inkább elősegítené, hogy az ellenzékieket lehessen hatósági eszközökkel vegzálni. Prokopcsuk egyébként az orosz belügyminisztériumnál dolgozik, illetve ő az Interpol alelnöke is.

HIRDETÉS

A kilencvennégy tagállam képviselői a Dubai-i éves kongresszusukon választották meg Dzsongjangot. 2020-ig lesz a szervezet élén, így kitöltve a korábbi vezető, Meng Hung-vej ciklusát. Utóbbinak szeptemberben veszett nyoma, később pedig Peking azt közölte: a vesztegetésen ért elnök lemondott a tisztségéről.

Miközben az ukrán belügyminiszter, Arszen Avakov diadalittasan közölte, hogy az orosz jelöltet sikerült kiütni, a Kreml elítélte a Prokopcsuk-ellenes kampányt.

Dzsongjang egyébként az Interpol ideiglenes elnöke is volt Hung-vej távozása óta, illetve Ázsia-ügyi alelnökként dolgozott korábban.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,250lájkolóTetszik
1,364követőKövetés
12,949feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem várok elégtételt” – Magyar Hang-ajánló

Idei nyolcadik számunk jelenik meg február 22-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek

Vadat és halat

Amikor gyerekkoromban elolvastam Fekete István két klasszikus ifjúsági regényét, akkor egyik pillanatról a másikra biztos lettem benne, hogy ha nagyobb leszek, akkor horgász és vadász is leszek.