Kezdőlap Külföld Tőkés László:...

Tőkés László: A Soros-lobbi buktatta meg Gruevszkit

Megint Magyarország volt a fekete bárány az Európai Parlamentben, pártállástól függetlenül a Gruevszki-ügyet kérték számon az Orbán-kormányon. Tőkés László igyekezett válaszolni, szerinte a migránsok és Soros áll az ügy hátterében.

HIRDETÉS

Az Európai Parlamentben is fellángolt a vita a Gruevszki-ügy miatt. A parlament plenáris ülése előtt egy olyan jelentés szerepelt szerdán este, amelyik Macedónia demokratikus fejlődését elemezte, tekintettel arra, hogy jövőre az EU szeretné megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat a balkáni országgal.

A jelentés készítője, a szlovén Ivo Vajgl nem sokat köntörfalazott: rövid beszédében méltatta a macedón törekvéseket, majd kitért arra, hogy a Gruevszki-ügy kapcsán a magyar hatóságok váratlanul beleavatkoztak a folyamatokba, holott a macedón igazságszolgáltatás jelentős fejlődést ért el.

Soros miatt menekült Gruevszki? Macedóniában ezen csak nevetnek – Magyar Hang

Szkopjéban sokan úgy vélik, a macedón kormány hagyta meglógni a börtönbüntetésre ítélt volt miniszterelnököt.

Ezt támasztotta alá az EU elnökségét jelenleg ellátó Ausztria nevében felszólaló Karoline Edtstadler belügyminiszter is, aki így fogalmazott: Macedóniában „helyreállították a bíróságok függetlenségét”, és hozzátette, a korrupció elleni harcot tovább kell folytatni. A szocialisták részéről Viktor Bostinaru azt mondta, nagyon aggasztó a Gruevszki-ügy és frakciója nevében sürgette Magyarországot, hogy azonnal adják ki a volt miniszterelnököt. Hozzátette, elfogadhatatlan, az EU történetében példa nélküli, hogy egy állam ilyen mentőakciót szervezzen, ezért Gruevszkinek a saját országában kell az igazságszolgáltatás elé állnia.

Nem csak a baloldalról, hanem saját frakciójából is bírálat érte az Orbán-kormányt, bár ez már nem számít újdonságnak. Cristian Dan Preda, az Európai Néppárt képviselője kijelentette, Orbán Viktor nem támogatja Macedóniát, és ez hiba, mert Magyarország ezzel az összes korrupt politikus menedékévé válik.

Magyar diplomaták szöktethették ki Gruevszkit Macedóniából – Magyar Hang

A Deutsche Welle információi szerint a magyar diplomácia már Szkopjéban akcióba lendült a börtön elől elszökő egykori miniszterelnök kimentésére.

A mundér becsületét Tőkés László, a Fidesz soraiban ülő erdélyi magyar képviselő igyekezett megvédeni. Hozzászólását azzal kezdte, hogy Magyarország elkötelezett támogatója Macedónia európai csatlakozásának, azonban visszautasítják, hogy a szocialisták és a zöldek ideológiai hátterű támadást indítsanak a Gruevszki-ügy miatt a magyar kormány ellen. Tőkés kijelentette: „Nikola Gruevszki megbuktatása majd elítélése hátterében minden bizonnyal a migrációs kérdés és a Soros-lobbi áll”. Hozzátette azt is, hogy a volt macedón miniszterelnök törvényes eljárás során kapott menekültstátuszt.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,255lájkolóTetszik
1,365követőKövetés
12,956feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem várok elégtételt” – Magyar Hang-ajánló

Idei nyolcadik számunk jelenik meg február 22-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek

A fiumei puskagolyó

Ha az az elejtett puskából származó golyó nem találja el a szerencsétlen Horthy Béla combját, bizonyos dolgok feltehetően másként alakulnak a magyar és a közép-európai történelemben.

Vadat és halat