HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Tőkés László:...

Tőkés László: A Soros-lobbi buktatta meg Gruevszkit

HIRDETÉS

Megint Magyarország volt a fekete bárány az Európai Parlamentben, pártállástól függetlenül a Gruevszki-ügyet kérték számon az Orbán-kormányon. Tőkés László igyekezett válaszolni, szerinte a migránsok és Soros áll az ügy hátterében.

HIRDETÉS

Az Európai Parlamentben is fellángolt a vita a Gruevszki-ügy miatt. A parlament plenáris ülése előtt egy olyan jelentés szerepelt szerdán este, amelyik Macedónia demokratikus fejlődését elemezte, tekintettel arra, hogy jövőre az EU szeretné megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat a balkáni országgal.

A jelentés készítője, a szlovén Ivo Vajgl nem sokat köntörfalazott: rövid beszédében méltatta a macedón törekvéseket, majd kitért arra, hogy a Gruevszki-ügy kapcsán a magyar hatóságok váratlanul beleavatkoztak a folyamatokba, holott a macedón igazságszolgáltatás jelentős fejlődést ért el.

Soros miatt menekült Gruevszki? Macedóniában ezen csak nevetnek – Magyar Hang

Szkopjéban sokan úgy vélik, a macedón kormány hagyta meglógni a börtönbüntetésre ítélt volt miniszterelnököt.

Ezt támasztotta alá az EU elnökségét jelenleg ellátó Ausztria nevében felszólaló Karoline Edtstadler belügyminiszter is, aki így fogalmazott: Macedóniában „helyreállították a bíróságok függetlenségét”, és hozzátette, a korrupció elleni harcot tovább kell folytatni. A szocialisták részéről Viktor Bostinaru azt mondta, nagyon aggasztó a Gruevszki-ügy és frakciója nevében sürgette Magyarországot, hogy azonnal adják ki a volt miniszterelnököt. Hozzátette, elfogadhatatlan, az EU történetében példa nélküli, hogy egy állam ilyen mentőakciót szervezzen, ezért Gruevszkinek a saját országában kell az igazságszolgáltatás elé állnia.

HIRDETÉS

Nem csak a baloldalról, hanem saját frakciójából is bírálat érte az Orbán-kormányt, bár ez már nem számít újdonságnak. Cristian Dan Preda, az Európai Néppárt képviselője kijelentette, Orbán Viktor nem támogatja Macedóniát, és ez hiba, mert Magyarország ezzel az összes korrupt politikus menedékévé válik.

Magyar diplomaták szöktethették ki Gruevszkit Macedóniából – Magyar Hang

A Deutsche Welle információi szerint a magyar diplomácia már Szkopjéban akcióba lendült a börtön elől elszökő egykori miniszterelnök kimentésére.

A mundér becsületét Tőkés László, a Fidesz soraiban ülő erdélyi magyar képviselő igyekezett megvédeni. Hozzászólását azzal kezdte, hogy Magyarország elkötelezett támogatója Macedónia európai csatlakozásának, azonban visszautasítják, hogy a szocialisták és a zöldek ideológiai hátterű támadást indítsanak a Gruevszki-ügy miatt a magyar kormány ellen. Tőkés kijelentette: „Nikola Gruevszki megbuktatása majd elítélése hátterében minden bizonnyal a migrációs kérdés és a Soros-lobbi áll”. Hozzátette azt is, hogy a volt macedón miniszterelnök törvényes eljárás során kapott menekültstátuszt.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,583lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ab ávó

Latinos nemzet voltunk, szerettük kiforgatni, szándékosan rosszul fordítani az antik eredetű mondásokat.