HIRDETÉS

Ukrajna egyezményt kötne Magyarországgal a kettős állampolgárság megelőzéséről

HIRDETÉS

Ukrajna a szerdán megtartott ukrán–magyar konzuli konzultáció során átadta a magyar félnek véleményezésre azt a megállapodástervezetet, melynek célja a felek együttműködésének kialakítása a többes állampolgárság eseteinek megelőzésére – írja a Kárpátalja.ma a Jevropejszka Pravdára hivatkozva.

HIRDETÉS

A konzuli konzultációkon megvitatták a polgárok jogainak és érdekeinek védelme terén folytatott együttműködés kérdéseit, megállapították, hogy az Ukrajna és az EU közötti vízummentesség, illetve az Ukrajna és Magyarország közötti kishatárforgalom megfelelően működik, valamint gyakorlati megállapodásokat értek el konzuli és jogi területen – derül ki az ukrán külügyminisztérium tájékoztatásából.

„Soha nem vétettem az ukrán törvények ellen, és most az ország ellenségeként díszelgek” – Magyar Hang

Thaiföldön – oroszországi telefonszámmal – bejegyzett ukrán nemzeti identitású honlap orosz nyelven listázza Ukrajna ellenségeként feltüntetve a kárpátaljai magyarokat. Összeállításunkban olyanokkal beszélgettünk, akik szerepelnek a Mirotvorec szervezet listáján.

A konzultációkra a két ország külügyminisztereinek októberben Luxemburgban elért megállapodása alapján került sor annak kapcsán, hogy „Kárpátalja lakóinak magyar útleveleket adtak ki” – emlékeztet a Jevropejszka Pravda. Az eset miatt Kijev és Budapest kölcsönösen kiutasította az országból a másik fél egy-egy konzuli munkatársát. A portál szerint „Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajnában nem tilos elhallgatni a kettős állampolgárságot”.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,442lájkolóTetszik
2,017követőKövetés
15,295feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„A természetvédőket még eltűri a hatalom, olykor beszélget is velük”

Hogyan építették le a környezetvédelmet az ezredfordulótól napjainkig a „versenyképesség” és a „bürokráciacsökkentés” jegyében – erre keresték a válaszokat a Tanácstalan köztársaság hetedik vitaestjén.