HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Újabb magyar ...

Újabb magyar katonák mennek külföldre

HIRDETÉS

Koszovóba újabb hatvan, Afganisztánba pedig negyven magyar katona megy a következő évben, ezzel az ezekben az országokban szolgálatot teljesítő magyar katonák száma mintegy 550 lesz – ezt Szijjártó Péter jelentette be Brüsszelben, a NATO-tagállamok külügyminisztereinek találkozójának második napján.

HIRDETÉS

A magyar tárcavezető elmondta azt is, hogy fenntartva az eddig vállalást, éves szinten továbbra is félmillió dollárt biztosít Magyarország az afgán biztonsági erők kiképzéséhez. A tegnapi napirendi pontok közül kiemelte a Nyugat-Balkánnal kapcsolatos vitát, amelyben azt az álláspontot képviselte, hogy a történelem arra tanít bennünket, hogy a megoldatlan kérdésekből nagyon nagy baj szokott lenni ebben a térségben. Ezért a feszültségeket meg kell oldani, a megoldás az euroatlanti integráció felgyorsítása. Ennek jegyében a NATO lehetővé teszi, hogy Bosznia-Hercegovina benyújtsa első éves keretprogramját, ami a NATO-tagság előszobájának tekinthető.

Szijjártó Péter beszélt Macedóniáról is, szerinte ez az ország is érett a tagságra. Ugyanakkor a tagság előfeltétele a jogállami kritériumok teljesítése, és a Gruevszki-ügy kapcsán kiderült, a magyar hatóságoknak komoly fenntartásai vannak a macedón igazságszolgáltatással. Ezt az ellentmondást firtató újságírói kérdésre a külügyminiszter azt mondta, a vitában ezt az érvet nem hozta fel, de Magyarország támogatja a macedón törekvéseket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,485lájkolóTetszik
2,556követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek