HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Weber: Magyar...

Weber: Magyarország ellen szavaztam és nem Orbán ellen

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az Európai Parlament frakcióvezetői által tartott sajtótájékoztatón a Magyar Hang is szóba került olyan témák mellett, hogy lép-e egyáltalán a Néppárt a Fidesz ellen.

Bár Csáky Pál felvidéki magyar EP-képviselő, aki az Európai Néppárton belül a Fidesz-frakció tagja nem rég azt nyilatkozta lapunknak, hogy egy novemberi tanácskozás alkalmával Orbán Viktor és Szájer József megállapodott Joseph Daullal, a Néppárt elnökével és Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével arról, hogy az európai parlamenti választásokig mindét fél visszafogja magát, Weber mai sajtótájékoztatóján már igyekezett cáfolni mindezt. – Ennek jeleit látom a Néppárton belül is, de a Fidesz retorikájában is. Hogy a választások után mi lesz? Újra fognak kezdődni a viták, ebben száz százalékig biztos vagyok – fejtette ki a magyar politikus a Magyar Hangnak adott, november 26-án megjelent interjújában. 

„Megállapodott Orbán és Szájer a Néppárttal, hogy az EP-választásig visszafogják magukat” | Magyar Hang

Az EP-választásokig összezár a Fidesz mögött az Európai Néppárt, mert szükség van az általuk szállított 12-14 parlamenti mandátumra – jelentette ki a Magyar Hang tudósítójának Brüsszelben Csáky Pál. A felvidéki magyar politikus – aki a Fidesz néppárti frakciójának tagja, volt szlovák miniszterelnök-helyettes, de íróként is ismert – elmondta, a V4-ekhez felesleges túlzott reményeket fűzni, mert a szövetség pillanatok alatt felbomolhat.

Erre a nyilatkozatra kérdezett rá kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülése alatt az Euronews tudósítója Manfred Webernél. A német politikus, aki a legesélyesebb jelölt az Európai Bizottság következő elnöki tisztére minderre azt mondta, hogy a Csáky által emlegetett   helsinki egyeztetéskor (a Néppárt november 7-8-i kongresszusán – a szerk.) nem sokkal voltak a 7-es cikkelyes eljárás megindítására való szavazás után, ezért “nem volt olyan a hangulat, hogy bármiről egyeztessenek, vagy megegyezzenek”.

HIRDETÉS

Európai Hang

Érdekes kijelentést tett Manfred Weber, az Európai Néppárt (ennek a taga a Fidesz is) frakcióvezetője, aki nagy valószínűséggel az Európai Bizottság követkető elnöke lesz. Weber – aki szintén…

Mint ismert, Weber szintén megszavazta az eljárás megindítását, sőt, korábban már többször is ultimátumot adott a magyar kormánynak, például a CEU vagy a civil szervezetek ügyében, aztán mégsem történt semmilyen lépés a Néppárt részéről. Most azonban kiderült, hogy Webernek tulajdonképpen nem is a Fidesszel, vagy Orbánnal van gondja, hanem az egész országgal. Szó szerint a következőket mondta:

„Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 7-es cikkes szavazáson Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az egész ország ellen.”

Manfred Weber sajtókonferenciájának felvétele itt érhető el, az ominózus kijelentés 10:30-nál hallható. 

A kijelentést követően Ujhelyi István arra szólította fel Manfred Webert, hogy kérjen bocsánatot a magyar emberekről. A Fidesz EP-frakciója még nem reagált.

A néppárti politikus kitért az Azonnali.hu kérdésének – miszerint mit szólna hozzá, ha az ő arca is olyan, magyar közpénzből készített lejárató plakátokon tűnne fel, mint amilyenek Guy Verhofstadt liberális frakcióvezetőről, vagy Judith Sargentini zöld EP-képviselőről készültek –megválaszolása elől. Ugyanakkor kijelentette, mind a CEU, mind a civil törvény ügyében megsürgette az Európai Bíróság folyamatban lévő eljárását, hiszen a nacionalista-konzervatív lengyel kormány is meghátrált, miután a bíróságítéletet hozott a legfelsőbb bírósági törvény ügyében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Új közéleti hetilap indult

„A magyar médiából mostanában csupa rossz hírek jöttek, melyik lap zárt be, mely műhelyből küldtek el embereket, ideje volt egy pozitív hírnek is. ”