„Stop, Orbán” – piros lappal üzentek Brüsszelben

„Stop, Orbán” – piros lappal üzentek Brüsszelben

Mester Barnabás Stop, Orbán-feliratot helyezett ki az Európai Unióhoz akkreditált állandó magyar nagykövetség bejáratára 2018. december 16-án (Fotó: Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Stop, Orbán – ezt a feliratot helyezték ki az Európai Unióhoz akkreditált állandó magyar nagykövetség bejáratára a Radikális Európai Demokraták mozgalom tagjai vasárnap délelőtt.

A szervezet alapítója, Mester Barnabás (a másik alapító Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő) elmondta, szeretnék felhívni a figyelmét a több százezer kivándorolt magyarnak arra, hogy a saját eszközeikkel ők is tiltakozhatnak az Orbán-rezsim ellen.

Európai Hang

STOP ORBÁN! – ezt a plakátot ragasztották ki az EU-hoz akkreditált brüsszeli magyar nagykövetség ajtajára a Radikális Európai Baloldal mozgalom tagjai. A videóból kiderül, meddig maradt ott a...

A brüsszeli akció keretében piros lapokra kinyomtatott Stop Orbán feliratot ragasztottak a nagykövetség ajtajára abban a reményben, hogy a hétfőn munkába érkező diplomaták is szembesülhetnek az elégedetlen hangokkal. A feliratok azonban csak körülbelül egy percig voltak az ajtón, ekkor kijött a portás és leszedte őket.

Mester Barnabás elmondta, ez még csak a kezdet, január 8-ára szerveznek nagy kormányellenes tüntetést Brüsszelben.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.