HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Brüsszelben a...

Brüsszelben aggódnak, Manfred Weber egyelőre nem reagál

HIRDETÉS

Az alapvető jogok helyzete, a korrupció, a romákkal való bánásmód és az igazságszolgáltatás függetlensége – ezek azok a területek, amelyek leginkább aggasztják az Európai Bizottságot Magyarországgal kapcsolatban. Erről Margaritisz Szkínász szóvivő beszélt, akit hétfőn azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy mi a véleménye az uniós szervnek a magyarországi tüntetéssorozattal, illetve az azokat kiváltó új jogszabályokkal összefüggésben. A szóvivő elmondta, hogy az Európai Bizottság osztja azokat az aggodalmakat, amelyek a Sargentini-jelentésben megfogalmazódtak, azonban a további lépéseket a tagállamokat tömörítő Tanácsnak kell megtennie. Ugyanakkor Szkínász emlékeztetett arra, hogy számos hasonló ügyben jelenleg is kötelezettségszegési eljárás folyik Magyarországgal szemben, sőt, több magyar jogszabály miatt a Bizottság pert is indított az Európai Bíróságon.

HIRDETÉS

Megszólalt a magyarországi tüntetések ügyében Judith Sargentini is. A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében a holland zöldpárti képviselő kijelentette, hogy az úgynevezett rabszolgatörvény csak a jéghegy csúcsa, amely rámutat a teljes állami irányításra és a tekintélyelvűségre. Sargentini szerint miután a fiatalok elhagyták az országot, a migrációt pedig betiltották, Orbán Viktor arra akarja kényszeríteni a lakosságot, hogy hosszabb ideig dolgozzanak fizetés nélkül, így pótolják a kormány által létrehozott munkaerőhiányt. A képviselő kijelentette: „Orbán Viktor és társai most már szinte teljes mértékben ellenőrzik a médiát és a bíróságokat, bezárattak egy kiemelkedően jó egyetemet, bizonyítva, hogy Magyarországon a posztkommunista demokrácia rövid varázsa véget ért.” Emiatt az emberek már a saját szabadságukat féltik a kormánytól, ezért vannak sokan az utcákon.

A Szociáldemokraták EP-képviselői egyöntetű támogatásukról biztosították a békés tüntetőket Magyarországon. Udo Bullmann frakcióvezető azt mondta: „Megkedveltük azokat a bátor embereket, nőket és gyermekeket, akik Magyarországon a fagyban is meneteltek, hogy tiltakozzanak Orbán Viktor demokratikus értékekkel szembeni támadása miatt.” A frakció felszólította a magyar kormányt, hogy térjenek vissza a jogállamiság keretei közé.

Megkérdeztük Manfred Webert, az Európai Néppárt, a Fidesz pártcsaládjának EP- frakcióvezetőjét, aki egyben az Európai Bizottság következő elnöke lehet, mit szól a magyar képviselők bántalmazásához és a budapesti eseményekhez. Weber azonban eddig nem adott választ, mint ahogy Siegfried Muresan sem, aki a Néppárt szóvivője az Európai Parlamentben. Nem titkolta ugyanakkor a véleményét Gunnar Hökmar svéd EP-képviselő, a svéd néppárti delegáció vezetője. Hökmar azt írta a Twitterre, hogy a helyzet „egyre komolyabbá válik. Orbán újabb és újabb károkat okoz az országának.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,600lájkolóTetszik
2,783követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium

A szaktárca szerint a javaslat célja, a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról.

Példaképek