HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Újabb politik...

Újabb politikus kerül börtönbe – egyelőre Romániában

HIRDETÉS

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bukaresti legfelsőbb bíróság az RMDSZ korábbi szenátorát, Olosz Gergelyt csütörtökön. A Mediafax hírügynökség értesülése szerint a jogerős ítélet ellenére a 42 éves háromszéki politikus eltűnt, nem jelentkezett a büntetése végrehajtására. 

HIRDETÉS

A legfelsőbb bíróság tulajdonképpen helybenhagyta a 2016 márciusában született ítéletet, amely szintén három év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a magyar férfit, többrendbeli befolyással való üzérkedés miatt. A politikus a kihágást a romániai Országos Energiaár-szabályzó Hatóság vezetőjeként követte el.

Az egész eljárást egyébként a romániai Korupióellenes Ügyészség (DNA) kezdeményezte még 2012-ben, azt gyanítva, román vállalkozók fizettek a politikusnak azért, hogy különféle állami megrendelésekhez jussanak. A csütörtöki bírósági ítélet helyben hagyta a vagyonelkobzást is, egész pontosan az évek óta zárolt bankszámlákról való pénz leemelését. Olosztól így 384 ezer eurót és 400 ezer lejt koboztak el, ez átszámolva kicsit több, mint 150 millió forint. 

A gháromszéki politikus több éven át volt a romániai magyarság parlamenti képvselője, legutóbb háromszéki képviselőként szerzett szenátori mandátumot 2012-ben, de az ellene indult eljárás miatt egy évvel később lemondott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,971lájkolóTetszik
2,137követőKövetés
15,804feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Fidesznek nincsenek erkölcsi aggályai a III/II-es múltú Szita Károllyal kapcsolatban – Közreadjuk a dokumentumokat

Szita Károly ügynökmúltjáról kérdeztük Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, aki válasz gyanánt SZDSZ-es megközelítésről beszélt. A fideszes kaposvári polgármester III/II-es ügynökként kollégáiról és rokonairól is jelentett. Hazafias elhivatottságból.