Kezdőlap Külföld Újabb politik...

Újabb politikus kerül börtönbe – egyelőre Romániában

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bukaresti legfelsőbb bíróság az RMDSZ korábbi szenátorát, Olosz Gergelyt csütörtökön. A Mediafax hírügynökség értesülése szerint a jogerős ítélet ellenére a 42 éves háromszéki politikus eltűnt, nem jelentkezett a büntetése végrehajtására. 

HIRDETÉS

A legfelsőbb bíróság tulajdonképpen helybenhagyta a 2016 márciusában született ítéletet, amely szintén három év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a magyar férfit, többrendbeli befolyással való üzérkedés miatt. A politikus a kihágást a romániai Országos Energiaár-szabályzó Hatóság vezetőjeként követte el.

Az egész eljárást egyébként a romániai Korupióellenes Ügyészség (DNA) kezdeményezte még 2012-ben, azt gyanítva, román vállalkozók fizettek a politikusnak azért, hogy különféle állami megrendelésekhez jussanak. A csütörtöki bírósági ítélet helyben hagyta a vagyonelkobzást is, egész pontosan az évek óta zárolt bankszámlákról való pénz leemelését. Olosztól így 384 ezer eurót és 400 ezer lejt koboztak el, ez átszámolva kicsit több, mint 150 millió forint. 

A gháromszéki politikus több éven át volt a romániai magyarság parlamenti képvselője, legutóbb háromszéki képviselőként szerzett szenátori mandátumot 2012-ben, de az ellene indult eljárás miatt egy évvel később lemondott.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,973lájkolóTetszik
1,550követőKövetés
13,635feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

Elkapták az utrechti lövöldözőt

Három ember meggyilkolásával gyanúsítják a török férfit.

Kihűlt szív

Elhunyt Baló György