HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Börtönbe kerü...

Börtönbe kerülhet a román böllér a karácsonyi disznóvágás miatt

HIRDETÉS

A karácsonyi, vagy egész pontosan a téli tradíciók ápolása sokba kerülhet négy, Olaszországban élő románnak. A Róma melletti Anzio városkában a román család a bérelt ház udvarán fogott neki a hagyományos disznóvágásnak, de a szomszédok a visító állatot hallva rájuk hívták a rendőröket. Az Il Messaggero olasz lap barbár tettként tudósított az eseményről, a cikk alatti kommentekben pedig elszabadultak az indulatok – olyan hozzászóló is akadt, aki hasonló halált kívánt a románoknak, mint amilyet ők okoztak a disznónak.

HIRDETÉS

A lap egyébként több fotót is közölt a helyszínről: a rendőr a megperzselt disznót szemléli, az udvaron vér, a románok nem értik, miért a felhajtás. A lap szerint az a baj, hogy nem tartották be az állatok szakszerű, azaz fájdalommentes levágását és feldolgozását előíró helyi törvényeket. A hatóságok kifogásokat emeltek a folyamat higiéniáját és biztonságát illetően is. Kiemelték: különös kegyetlenséggel végezték ki az állatot.  

A 35 és 40 év közötti román állampolgárok az Il Messaggero szerint hat hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetést és akár 150 ezer eurós pénzbüntetést is kaphatnak.

A letakart disznó (Fotó: Luciano Sciurba)
A letakart disznó (Fotó: Luciano Sciurba)

A kommentelők között akartak – bár kétségkívül kevesebben – józanabb hangok is. Egy olasz hozzászóló azt írta: amikor fiatal voltam, mi is így vágtuk le a disznót vidéken. Akkor ez egy ünnep volt, most gyilkosság.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,103lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek