HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A Fidesz még ...

A Fidesz még RMDSZ-elnöknek akarta, most körözik

HIRDETÉS

A Fidesz néhány éve még RMDSZ-elnöknek akarta azt az Olosz Gergelyt, aki most nemzetközi körözés alatt áll – számolt be róla az Azonnali. 2011-ben ugyanis hárman jelentkeztek be a tisztségre, Kelemen Hunor és Eckstein-Kovács Péter mellett esélyes volt a gyorsan felívelő karriert magáénak tudó Olosz is. A Fidesz pedig attól tartott, hogy ha Kelemen kerül élre, akkor a Markó Béla-féle, a magyar pártokkal szemben egyenlő távolságot tartó irány fog érvényesülni. A tisztújító kongresszuson jelen volt Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, és biztosította a jelenlévőket, hogy ha „a változás mellett döntenek”, a Fidesz támogatni fogja őket. Végül Oloszt még Eckstein-Kovács is megelőzte.

HIRDETÉS

Olosznál többször is volt Semjén Zsolt vendégségben Háromszéken, de azt is a KDNP-s politikus érhette el az Azonnali szerint, hogy Olosz helyet kapjon az RMDSZ szenátori listáján 2012-ben. Ekkor már lehetett arról hallani, hogy a román Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) készül vádat emelni a politikus ellen. De már 2008-ban is felröppentek olyan hírek, hogy Olosz havi ötvenezer eurós fizetést vett fel az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) vezetőjeként prémiumok, illetve juttatások formájában. Olosz ezeket a vádakat tagadta, ugyanakkor távozott a hivataltól.

Újabb politikus kerül börtönbe – egyelőre Romániában | Magyar Hang

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bukaresti legfelsőbb bíróság az RMDSZ korábbi szenátorát, Olosz Gergelyt csütörtökön. A Mediafax hírügynökség értesülése szerint a jogerős ítélet ellenére a 42 éves háromszéki politikus eltűnt, nem jelentkezett a büntetése végrehajtására. A legfelsőbb bíróság tulajdonképpen helybenhagyta a 2016 márciusában született ítéletet, amely szintén három év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a magyar férfit, többrendbeli befolyással való üzérkedés miatt.

A DNA aztán 2012-ben emelt vádat Olosszal szemben. A vádak szerint a politikust lefizette négy vállalkozó, Ion Bîrcină, Costin Iliescu, Cătălin Stan és Ovidiu Ionel Badea, hogy szerződésekhez juttassa a cégeiket. Az RMDSZ-es politikus félmillió eurós jogtalan anyagi haszonban részesült a vádirat szerint. Első fokon 2013-ban hét év börtönre ítélték, amit a megismételt eljárásban aztán három évre csökkentettek. Semjén ugyanakkor még tavaly novemberben is közös képen szerepelt Olosszal. Az exszenátor ellen jelenleg nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, és bár lehetett arról hallani, hogy Gruevszkihez hasonlóan Magyarországon lelhet menedékre, ez a hír egyelőre alaptalan.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,971lájkolóTetszik
2,137követőKövetés
15,804feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Fidesznek nincsenek erkölcsi aggályai a III/II-es múltú Szita Károllyal kapcsolatban – Közreadjuk a dokumentumokat

Szita Károly ügynökmúltjáról kérdeztük Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, aki válasz gyanánt SZDSZ-es megközelítésről beszélt. A fideszes kaposvári polgármester III/II-es ügynökként kollégáiról és rokonairól is jelentett. Hazafias elhivatottságból.