HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Mégsem lesz b...

Mégsem lesz brexit?

HIRDETÉS

Noha 2016 júniusában a brit szavazók többsége az Európai Unióból való kilépésre szavazott, továbbra is kérdés, hogy mi lesz a folyamat vége.

HIRDETÉS

Theresa May brit miniszterelnök ma mond beszédet a közép-angliai Stoke-on-Trent városában, ahol annak idején a város lakóinak majd 70 százaléka szavazott a kilépésre, és a kiszivárgott információk szerint a kormányfő elmondja majd a vélhetően gyári munkásokból álló hallgatóságának, miszerint az elmúlt hetek fejleményei megmutatták, hogy a brit nagypolitika egyes szereplői késleltetnék, vagy akár le is állítanák a brexit-folyamatot.

Szakértők úgy vélik, May ezzel a beszédével üzen azoknak a képviselőknek, akik a parlamenti szavazáson – a londoni alsóház várhatóan kedden késő este szavaz a megállapodásról – a brexit-feltételekről elért megállapodás ellen akarnak voksolni.

A diákok járhatnak a legrosszabbul a brexittel | Magyar Hang

Még mindig semmi sem biztos, de az már körvonalazódik, mi vár az uniós munkavállalókra a brexit után. Oxfordi tudósítónk összeszedte azt, ami eddig kiderült.

Magáról a szavazásról annyi szivárgott ki, hogy jelenleg nincs meg az egyezség elfogadásához a többség. Ennek egyik legfőbb okai az ír-északír határellenőrzés elkerülésére szolgáló tartalékmegoldás miatt kialakult súlyos nézeteltérések. Még az sem kizárt, hogy komoly vereséget szenved a brexit parlamenti tábora, és ha ez bekövetkezik, akkor az Egyesült Királyság és az EU vámuniós viszonyrendszerben maradna. Ráadásul a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap megszellőztette, hogy amennyiben kedden leszavazzák az alsóházban a brexit-megállapodást, akkor kormánypárti és ellenzéki képviselők közösen olyan törvénytervezetet terjesztenének elő, amely megtiltaná a kormánynak a megállapodás nélküli kilépést az EU-ból.

Január 15-én szavaz a brit parlament a brexitről | Magyar Hang

A határ- és vámellenőrzés visszaállításától tartanak, ha megállapodás nélkül távoznának a britek az EU-ból.

Nos, a brit miniszterelnök hatalmas hajrát nyitott annak érdekében, hogy a keddi szavazáson ne fordulhasson elő, hogy a megállapodás alulmarad a szavazáson. A Sunday Expressben most vasárnap megjelent cikkében például azzal próbát érvelni, ha az alsóház elveti a brexit-egyezményt, akkor az Egyesült Királyság előtt két út marad: vagy kilép minden megállapodás nélkül, vagy a tagja marad az Uniónak. Mai beszédében pedig erre akar ráerősíteni, mondván, a második lehetőségnek van nagyobb valószínűsége. Holott May úgy látja, a megállapodás nélküli brexit is jobb, mint egy rossz brexit-megállapodás.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,460lájkolóTetszik
2,292követőKövetés
16,215feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek