HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Venezuelából ...

Venezuelából hoznak szobalányokat Kolozsvárra

HIRDETÉS

Venezuelából hoznak szobalányokat Kolozsvár legnagyobb ötcsillagos szállodájába, mert a környéken nem találnak megfizethető munkaerőt.

HIRDETÉS

A román üzleti hetilap, a Ziarul Financiar újságírójának panaszkodott a Grand Hotel Italia kisebbségi tulajdonosa és igazgatója, Simion Prunean, hogy katasztrofális a román munkaerőpiac, 2000 lejes nettó fizetésért (nagyjából 135 ezer forint – a szerk.) sem találnak szobalányokat, ezért egy nemzetközi ügynökség segítségével venezuelai munkaerőtoborzásban gondolkodnak. Nyolc nő már úton van, és ha beválnak, más munkakörökbe is onnan fognak alkalmazni embereket, így a portára és a bárpultba is. 

Menekül a káosz elől a venezuelai lakosság | Magyar Hang

A lakosság harminc százaléka már kikérte a hivataloktól azokat a papírjait, amelyekkel elhagyhatja az országot.

A szálloda egyébként a Select Hotels Group olasz lánc tagja, tavaly 25 millió lejes bevétele volt, ami 1,7 milliárd forintot jelent.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,436lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Nekünk harangoztak?

Mennyit ér egy élet?