HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld „Kulturális k...

„Kulturális különbségek” miatt beszél durván a román orvos?

HIRDETÉS

Rendkívül szabadszájú román orvosról cikkezik az angol sajtó: a Kolozsvárról származó 59 éves sebész például végbéltükrözés előtt álló betegeknek, valamint nővéreknek is oda nem illő, zaklató megjegyzéseket tett. Kilenc hónapra felfüggesztették a saját kórházában, de dolgozhat, mert az etikai vizsgálat szerint csak a „kulturális különbségek” miatt beszél durván.

HIRDETÉS

Scarabough kórházában dolgozott Stefan Gheorghiu sebész, aki meglehetősen egyedi módon kommunikált a betegeivel és a kollégáival. Az endoszkópos vizsgálatra szoruló pácienseit például arra szólította fel vizsgálat előtt, hogy vegyék fel a George Michael-pozíciót, egy rákos beteget pedig azzal próbált nyugtatni, hogy betegségét „nem tudja besöpörni a kib… asztal alá.”

Az asszisztenseket különféle szexuális kérdésekkel zaklatta, egy férfiápolónak pedig azt mondta, elviszi magával Thaiföldre, ahol vékony és törékeny nők medencéit törhetik el szex közben. A sebészre 2015 és 2017 között számtalan panasz érkezett nem megfelelő viselkedés miatt, amiért a kórház vezetősége többször figyelmeztette.

A panaszáradat végül eljutott az angliai orvosszövetség etikai bizottságához, akik vétkesnek találták és kilenc hónapra felfüggesztették az állásából. A gyógyítástól azonban nem tiltották el, mert szakmai kifogások nem merültek fel ellene. A sebész jelenleg egy doncasteri kórházban dolgozik, ahol – egyelőre – nem volt panasz rá.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,303lájkolóTetszik
2,716követőKövetés
17,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek