HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Brexit: újabb...

Brexit: újabb népszavazás jöhet?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Újabb népszavazás kiírását tartja a legvalószínűbb brexit-forgatókönyvnek az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-politikai kockázatelemző műhely.

HIRDETÉS

Az Economist Intelligence Unit (EIU) csütörtökön ismertetett új előrejelzési forgatókönyvcsokra szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodás múlt heti, hatalmas arányú alsóházi elutasítása jelentősen csökkentette annak az esélyét, a londoni törvényhozás a kilépés március 29-én esedékes határnapjáig ratifikálja az egyezményt, írja az MTI.

Az EIU londoni elemzői valószínűtlennek tartják azt is, hogy a megállapodást valamilyen formában a kormány „újjáéleszti”, és a cég szerint így a brit kilépés halasztása várható. A ház ebben a helyzetben a lehetséges forgatókönyvek közül a legnagyobb, 50 százalékos valószínűséget annak adja, hogy a brexitről újabb népszavazást írnak ki.

Brexit: „rendezett” megoldást vár Merkel | Magyar Hang

A brit miniszterelnök szerint a parlament vagy jóváhagy egy megállapodást, vagy kihátrál a brexitből.

HIRDETÉS

A forgatókönyv egyébként ismerős lehet, a párhuzamért ráadásul nem is kell messzire menni. Amennyiben ugyanis újabb referendumot írnak ki a brexitről, akkor mindez kísértetiesen emlékeztet az írek bő egy évtizeddel korábbi esetére a lisszaboni szerződéssel. Ott is az történt, hogy első nekifutásra, a 2008. június 12-i népszavazáson 53,4 százalék elutasította az uniós alapokmány ratifikálását. Így másodjára is megurnáztatták őket, ahol magasabb részvétel mellett 2009. október 2-án végül a választók kétharmada rábólintott a lisszaboni szerződésre.

Vajon Nagy-Britanniában is addig csűrik-csavarják, amíg az az eredmény nem születik, hogy „bocsánat, akkor mindent vissza, mégis maradunk!” Egyelőre nem tudni, ám ha igen, akkor feltehetjük azt a költői kérdést, mindez mire volt jó, miért kellett? De az is érdekes lesz, hogy ehhez mit szólnak majd az uniós állam- és kormányfők, vagy épp az Európai Bizottság, amely egy ponton jelezte: eddig és ne tovább!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,705lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újra egyesül az LMP és a Párbeszéd?

Karácsony Gergely vetette fel a témát, de az LMP sem zárkózott el. Ungár Péter például „megfontolandónak” nevezte az elképzelést.

Pénz semmiért