HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Ötezer euróva...

Ötezer euróval támogatják a digitális továbbképzésen résztvevőket – Bécsben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Úgy tűnik, lehet kézzel fogható, valódi támogatási programot is elindítani, igaz, ehhez a magyar határtól nyugatra, az osztrák fővárosban kell élni. A Digi-Winner címmel indított program során – össztámogatási értéke 5 millió euró – minden digitális továbbképzésben részt vevő bécsi lakos akár ötezer eurós (1,59 millió forintos) támogatást kaphat, ha elvégzi a tanfolyamokat. Bécs külképviseleti irodájának lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a város egyértelmű célja, hogy az átképzésekkel megőrizzék a munkaerőpiaci versenyképességüket.

De nézzük, mely szakmákra érvényes a fenti támogatási rendszer. Ha valamelyik bécsi polgár 2019-ben alapvető számítástechnikai ismeretek, szövegszerkesztés-, táblázatkezelés-, operációs rendszerek, adatbiztonsági, közösségimédia-tanfolyamra jelentkezik, és a továbbképzést is elvégzi, megkaphatja a fent említett támogatást. A támogatásra az osztrák fővárosban lakók jelentkezhetnek, s válogathatnak a WAFF (Bécsi Munkavállalói Alap) hétezer képzése között.

A támogatás mértéke – attól függően, hogy a tanfolyam résztvevőjének van-e munkaviszonya vagy sem, illetve Bécsben vagy a városon kívül dolgozik – a tanfolyami díj és a vizsgaköltségek 40–80 százaléka, de maximum 5000 euró lehet. A jövedelmi korlátot viszonylag magasan, havi nettó 2500 euróban határozták meg, ugyanis az akcióval a középosztályt szeretnék támogatni, valamint az idősebb munkavállalóknak is esélyt akarnak adni arra, hogy fejlesszék digitális kompetenciáikat, hogy versenyképesek maradjanak a munkaerőpiacon. A program februárban indul, első nekifutásra háromezer résztvevővel számolnak.

Itthon az Orbán-kormány szintén a digitális forradalom támogatójaként igyekszik feltűnni, ám ezért maximum annyit tesz, hogy az országos széles sávú lefedettséget biztosítja, és ellátja az iskolákat különböző számítástechnikai eszközökkel. Ám arra még nem tettek lépéseket, hogy a nyugati szomszédunkhoz hasonlóan elindulhasson az átképzéseket, illetve a kompetenciafejlesztést segítő program, valódi anyagi támogatást nyújtva a tanfolyamokon tanulók számára.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,554lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek