HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Ötezer euróva...

Ötezer euróval támogatják a digitális továbbképzésen résztvevőket – Bécsben

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Úgy tűnik, lehet kézzel fogható, valódi támogatási programot is elindítani, igaz, ehhez a magyar határtól nyugatra, az osztrák fővárosban kell élni. A Digi-Winner címmel indított program során – össztámogatási értéke 5 millió euró – minden digitális továbbképzésben részt vevő bécsi lakos akár ötezer eurós (1,59 millió forintos) támogatást kaphat, ha elvégzi a tanfolyamokat. Bécs külképviseleti irodájának lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a város egyértelmű célja, hogy az átképzésekkel megőrizzék a munkaerőpiaci versenyképességüket.

HIRDETÉS

De nézzük, mely szakmákra érvényes a fenti támogatási rendszer. Ha valamelyik bécsi polgár 2019-ben alapvető számítástechnikai ismeretek, szövegszerkesztés-, táblázatkezelés-, operációs rendszerek, adatbiztonsági, közösségimédia-tanfolyamra jelentkezik, és a továbbképzést is elvégzi, megkaphatja a fent említett támogatást. A támogatásra az osztrák fővárosban lakók jelentkezhetnek, s válogathatnak a WAFF (Bécsi Munkavállalói Alap) hétezer képzése között.

A támogatás mértéke – attól függően, hogy a tanfolyam résztvevőjének van-e munkaviszonya vagy sem, illetve Bécsben vagy a városon kívül dolgozik – a tanfolyami díj és a vizsgaköltségek 40–80 százaléka, de maximum 5000 euró lehet. A jövedelmi korlátot viszonylag magasan, havi nettó 2500 euróban határozták meg, ugyanis az akcióval a középosztályt szeretnék támogatni, valamint az idősebb munkavállalóknak is esélyt akarnak adni arra, hogy fejlesszék digitális kompetenciáikat, hogy versenyképesek maradjanak a munkaerőpiacon. A program februárban indul, első nekifutásra háromezer résztvevővel számolnak.

Itthon az Orbán-kormány szintén a digitális forradalom támogatójaként igyekszik feltűnni, ám ezért maximum annyit tesz, hogy az országos széles sávú lefedettséget biztosítja, és ellátja az iskolákat különböző számítástechnikai eszközökkel. Ám arra még nem tettek lépéseket, hogy a nyugati szomszédunkhoz hasonlóan elindulhasson az átképzéseket, illetve a kompetenciafejlesztést segítő program, valódi anyagi támogatást nyújtva a tanfolyamokon tanulók számára.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,709lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért