HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor hasznos idiótáknak nevezte Néppárton belüli kritikusait

HIRDETÉS

A választási kampány következő fázisában egy új szereplőt lehet majd a plakátokon látni – mondta a vasárnap megjelenő Welt am Sonntag című német lapnak Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppártban is komoly indulatokat kiváltó, Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló kormánykampány kapcsán.

HIRDETÉS

A szombaton megjelent ajánló szerint a Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy „Juncker úr nyugdíjba megy, a helyét pedig Timmermans úr veszi át.”

Március 15-én leállítaná a kormány a Junckert is támadó kampányát | Magyar Hang

Nagy kérdés, hogy az Európai Néppárt megelégszik-e ezzel a dátummal. Manfred Weber a szokottnál keményebben nyilatkozott.

Frans Timmermans az európai baloldal csúcsjelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Az interjúban a miniszterelnök a Fidesz Európai Néppártból való kizárása ellen foglalt állást. „A valóságban a támadás balról jön, nem ellenünk, hanem hogy a Néppártot gyengítsék. Ha mi már nem leszünk bent, akkor az olaszokat támadják majd, majd jönnek az osztrákok a sorban. Ezt nevezik szalámi taktikának.”

Orbán Viktor kritikusait azzal vádolta, hogy naivak. „Sokan nem értik ezt, de a politikában Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni. Bár hisznek abban, hogy szellemi harcot folytatnak, mások, épp az ellenfeleink hatalmi érdekeit is szolgálják” – fogalmazott.

HIRDETÉS

A riporter erre visszakérdezett, hogy valóban a baloldal hasznos idiótáinak tartja-e kereszténydemokrata kritikusait, Orbán pedig így válaszolt: „Azokat, akik jobban szeretnék az Európai Néppárt repedését, igen.”

Soros György persze marad a plakáton. Orbán Viktor indoklása szerint azért, mert „nem hagyható figyelmen kívül a szerepe az európai politikában, és mindenkinek joga van tudni, hogy Timmermans a szövetségese”.

Miért Soros? | Magyar Hang

Az erősebb kutya bölcsessége évszázados törvény a Kárpát-medencében – ennyi és nem több Orbán Viktor ideológiája.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár már kora délután azt írta a Twitteren, hogy március 15. után lekerülnek a Juncker-plakátok. Mindezt úgy írta, hogy eredetileg is így tervezték.

Kérdés, hogy a Néppárt mit szól ahhoz, hogy két hétig még a saját bizottsági elnökük marad a plakátokon. Az biztos, hogy péntekig már
hét országból kilenc tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását, Manfred Weber pedig a szokottnál élesebben fogalmazott, bocsánatkérésre és a kampány leállítására szólítva fel Orbán Viktort.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.