HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Megcélozza a ...

Megcélozza a külföldön élő magyarokat az MSZP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Külföldön indítanak mozgósító kampányt a szocialisták – jelentette be Brüsszelben Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta, hogy először Németországban, a német szociáldemokratákkal (SDP) jelentetnek meg közösen német és magyar nyelvű hirdetéseket, elsősorban a közösségi médiában. Arra szeretnék rávenni a külföldön élő magyarokat, hogy március 21. és május 17. között regisztráljanak a külképviseleti szavazásra, majd vegyenek is részt a voksoláson.

Ujhelyi elmondta, hogy tucatnyi hasonló megállapodást kötöttek más államok baloldali pártjaival, így Európa-szerte felbukkannak majd az MSZP felhívásai. Május 26-án 134 külképviseleten lehet majd szavazni, a szavazási kedv pedig – összefüggésben a külföldre költőzők számával – jelentősen megnőtt az elmúlt években. Míg a 2014-es EP-választásokon csak 6253-an voksoltak külképviseleten, a tavaly országgyűlési választásokon már több mint 45 ezren.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ujhelyi felidézte, hogy 1946-ban Winston Churchill brit miniszterelnök ezen a napon említette először a „vasfüggöny” kifejezést egyik beszédében, sokan innen számítják a hidegháború kezdetét. „Most Orbánisztán és Európa között kell választanunk. El kell döntsük, hogy ismét szellemi vasfüggönyök mentén akarjuk-e élni az életünket, és egy olyan Európát akarunk, ahol a nemzetállamok folyamatosan egymással háborúznak, vagy olyat, ahol egységes és erős szövetség részeként biztonságban élünk. Mi egy olyan szociális Európában hiszünk, amely garantálja a polgárok fizikai és szociális biztonságát. Erről szól a Haza, Szeretet, Európa címet viselő programunk is” – fogalmazott az EP-képviselő.

A sajtótájékoztatón ott volt Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese is, aki elmondta, Magyarországon is intenzív mozgósításba kezd az MSZP- Céljuk, hogy mind a 11 ezer szavazókörben legyen ellenzéki delegált, de azt sem tartják kizártnak, hogy az MSZP képes lesz mindenhová saját küldöttet biztosítani. Ennek érdekében intenzív online és telefonos kampányba kezdenek a következő napokban.

HIRDETÉS

A sajtótájékoztató alatt MSZP-s aktivisták „Stop, Orbán!” feliratú, piros táblákat tartottak a magasba.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,649követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.