HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szájer kifüty...

Szájer kifütyüléséről írtak, de szerinte megtapsolták őt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Feszült hangulatban telt az Európai Néppárt szerdai frakcióülése, politikustársai pedig kifütyülték Szájer Józsefet – értesült a 444. A fideszes képviselő a lap szerint ezek után azzal hívta fel Orbán Viktort, hogy nagyon aggasztó a helyzet, és meg kell fontolni a kilépést a kizárásról döntő 20-ai szavazás előtt. Egy hete már a Magyar Nemzet név alatt megjelenő Magyar Idők is felvetette szerkesztőségi vezércikkében, hogy „új szövetséget” kell kötni, és a Néppárt „már nem Helmut Kohl pártja.” Több kormánypárti megszólaló is ezt pedzegette azóta, miközben Orbán Viktor úgy reagált még a napilap írására, hogy „csigavér, higgadtság.”

HIRDETÉS

Ráadásul maga Szájer József is arról beszélt a csütörtökön megjelent Demokratának adott interjújában, hogy a Fidesz nem kíván elmenni a Néppártból, csak „kényszer és nyomás hatására” távoznak onnan. Hozzátette, a Fidesz nem fog visszavenni a bevándorlásellenességből, az pedig szerinte másodlagos a szavazók számára, milyen pártszövetségben képviselik a saját politikájukat. „Aki ezen veszít, az a Néppárt, mert a Fidesz markáns migrációs politikája nélkül semmi nem fogja már megkülönböztetni a liberálisoktól vagy a szocialistáktól” – értékelte a politikus, mi történne, ha mégis elválnának útjaik.

„Fake news a javából” – így reagált az ATV.hu megkeresésére Szájer, azt állítva, őt nem kifütyülték, hanem valójában megtapsolták. Ő pedig állítása szerint épp hogy nem azt javasolta, hogy lépjenek ki, hanem azt, maradjanak benn. Az egyik legnagyobb tapsot én kaptam – jelentette ki az EP-képviselő.

Weber: Egyszerűen csak megmondtam Orbánnak, mit kell tennie | Magyar Hang

A tegnapi találkozón semmiféle tárgyalásról nem volt szó – mondta a néppárti frakcióvezető.

Manfred Weber viszont Budapestre is ellátogatott azért, hogy próbáljon tárgyalásos úton eredményt elérni. Többek között azt kérte Orbántól, kérjen bocsánatot, valamint feltételül szabta a CEU Budapesten maradását is. A miniszterelnök ezután valóban levelet írt, elnézést is kérve, meg nem is: a hangnemért mindenesetre sajnálkozott, ahogy azért is, hogy hasznos idiótáknak nevezte néppárti társait. Weber erre válaszul a Kereszténydemokrata Unió csütörtöki, karlsruhei sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Orbán bocsánatkérése első jelzés, de ez még nem oldja meg a Fidesz tagságának kérdését. A néppárti frakcióvezető ismét felszólította a magyar kormányfőt, hogy vessen véget a Brüsszel-ellenes kampánynak, és rendezze a CEU ügyét. Szerinte ezekben a kérdésekben nincs helye vitáknak, a Néppárt berkein belül pedig nem engednek alapjogi kérdésekben.

HIRDETÉS

A flamand kereszténydemokraták elnöke, Wouter Beke elfogadta Orbán bocsánatkérését, de pártja ettől még továbbra is támogatja a Fidesz kizárását. Beke szerint az ügy nem arról szól, hogy ő sértve érzi-e magát, sokkal inkább az alapvető európai értékek, így a sajtószabadság és a hatalmi ágak elválasztásának tiszteletéről. Később hasonlóan nyilatkozott több más EPP-tagpárt vezetője is.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,294lájkolóTetszik
3,041követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tisztelet Hodász Andrásnak

Merészelte az igazi krisztusi tanítást hangosan kimondani – a felheccelt „fehér, keresztény, heteró” népeknek. Nem is bocsátották meg neki.