HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A polgármeste...

A polgármester elvágta az internetkábeleket, mert szerinte rontották a városképet

HIRDETÉS

Úgy tűnik, néha a technikai forradalommal járó egyéb kellemetlenségek egyeseknél kiverik a biztosítékot. A maszol.ro beszámolója szerint Temesvár polgármestere nem éppen szokott módon próbálta meg feloldani a városvezetés és az internetes szolgáltatók közötti gordiuszi csomót. Nicolea Robu megunta, hiába szól amiatt, hogy a levegőben lógó kábelrengeteg rontja a városképet, és a nyolc érintett szolgáltató inkább a föld alatt vezesse el azokat. Mivel utóbbiak a fülük botját sem mozgatták, így a polgármester kissé drasztikus lépésre szánta el magát: kirendelte a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a huzalok elvágásának. Nicolae Robu személyesen is részt vett az akcióban: egy emelőkosárba is beült, hogy saját kezűleg metsszen el néhány kábelt.

HIRDETÉS

„A szolgáltatók a felelősek a történtekért, mert nem tisztelik az ügyfeleiket. Ha tisztelnék, nem jutottunk volna ide. Nem tudom, hány embert érint ez a lépés, sajnálom, ha nehéz helyzetbe kerültek önhibájukon kívül” – mondta Robu a Mediafaxnak.

A polgármester elismerte, hogy az akció miatt a polgármesteri hivatal is internetkapcsolat nélkül maradhat, de azt mondta, hogy még ezt az áldozatot is vállalja a célért. Az egyik érintett szolgáltató a hírügynökségnek elmondta: valóban többször felszólította őket a városháza, hogy rejtsék a földbe a kábeleiket, de ez szerinte „nem történhet egyik napról a másikra”. Megjegyezte, a polgármesteri hivatalnak előbb uniós forrásokból ki kellett volna építenie a föld alatt futó hálózat helyét, ahogy Kolozsváron is történt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,013lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták