HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A palesztinok...

A palesztinok visszahívták nagykövetüket a jeruzsálemi magyar képviselet miatt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még kedden Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel Jeruzsálemben megnyitotta Magyarország új külgazdasági képviseletét.

Az eseményhez – az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének Facebook-posztja szerint – Szijjártó, Netanjahu, valamint az izraeli amerikai nagykövet David Friedman mellett Washington budapesti misszióvezetője, David Cornstein is csatlakozott. Utóbbi arról is beszélt, ez egy „újabb pozitív fejlemény, amely más országokat is, köztük a Visegrádi Négyeket és másokat is arra indít majd, hogy további lépésekkel ismerjék el Jeruzsálem központi szerepét Izrael Államban, ahogyan azt az Egyesült Államok tette, amikor saját nagykövetségét átköltöztette a fővárosba.”

HIRDETÉS

US Embassy Budapest

David Cornstein nagykövet csatlakozott David Friedmanhoz, az Egyesült Államok izraeli nagykövetéhez, Szijjártó Péter külügyminiszterhez, és Izrael miniszterelnökéhez, Benjamin Netanjahuhoz, hogy…

Ugyan Szijjártó jelezte, a nagykövetség nem költözik Jeruzsálembe, marad Tel-Avivban, mert ezt az EU-s kötelezettségvállalásaink és a nemzetközi jog passzusai is indokolják, ám a fenti eseményeket Palesztina még sem hagyta szó nélkül. Erről, már hogy várható palesztin válaszlépés, még a magyar döntést követően, egy hónapja lapunknak adott interjújában a budapesti palesztin nagykövet, Manuel Hasszasszian is beszélt. Most a hvg.hu arról írt, hogy miután a palesztinok Rada Csaba ramallahi misszióvezetőnél kifejezték nemtetszésüket, a lépést az összes palesztin elleni agresszióként értékelték, a tiltakozást nyomatékosítandó, hazahívták magyarországi nagykövetüket is.

Fellépnek a palesztinok a magyar döntés ellen | Magyar Hang

Sokkolta a palesztinokat, hogy a magyar kormány külkereskedelmi képviseletet nyit Jeruzsálemben. Interjú Manuel Hasszassziannal, a budapesti palesztin nagykövetség misszióvezetőjével.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,826lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek