A palesztinok visszahívták nagykövetüket a jeruzsálemi magyar képviselet miatt

A palesztinok visszahívták nagykövetüket a jeruzsálemi magyar képviselet miatt

Manuel Hasszasszian, a budapesti palesztin nagykövetség misszióvezetője (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még kedden Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel Jeruzsálemben megnyitotta Magyarország új külgazdasági képviseletét.

Az eseményhez – az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének Facebook-posztja szerint – Szijjártó, Netanjahu, valamint az izraeli amerikai nagykövet David Friedman mellett Washington budapesti misszióvezetője, David Cornstein is csatlakozott. Utóbbi arról is beszélt, ez egy „újabb pozitív fejlemény, amely más országokat is, köztük a Visegrádi Négyeket és másokat is arra indít majd, hogy további lépésekkel ismerjék el Jeruzsálem központi szerepét Izrael Államban, ahogyan azt az Egyesült Államok tette, amikor saját nagykövetségét átköltöztette a fővárosba.”

US Embassy Budapest

David Cornstein nagykövet csatlakozott David Friedmanhoz, az Egyesült Államok izraeli nagykövetéhez, Szijjártó Péter külügyminiszterhez, és Izrael miniszterelnökéhez, Benjamin Netanjahuhoz, hogy...

Ugyan Szijjártó jelezte, a nagykövetség nem költözik Jeruzsálembe, marad Tel-Avivban, mert ezt az EU-s kötelezettségvállalásaink és a nemzetközi jog passzusai is indokolják, ám a fenti eseményeket Palesztina még sem hagyta szó nélkül. Erről, már hogy várható palesztin válaszlépés, még a magyar döntést követően, egy hónapja lapunknak adott interjújában a budapesti palesztin nagykövet, Manuel Hasszasszian is beszélt. Most a hvg.hu arról írt, hogy miután a palesztinok Rada Csaba ramallahi misszióvezetőnél kifejezték nemtetszésüket, a lépést az összes palesztin elleni agresszióként értékelték, a tiltakozást nyomatékosítandó, hazahívták magyarországi nagykövetüket is.

Fellépnek a palesztinok a magyar döntés ellen | Magyar Hang

Sokkolta a palesztinokat, hogy a magyar kormány külkereskedelmi képviseletet nyit Jeruzsálemben. Interjú Manuel Hasszassziannal, a budapesti palesztin nagykövetség misszióvezetőjével.