HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Közel nyolc h...

Közel nyolc hónapja fogva tartják Trump erdélyi magyar sofőrjét az elnök bevándorláspolitikája miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Donald Trump sofőrjeként dolgozott korábban Tamás Zoltán, erdélyi magyar férfi, akit azonban az amerikai elnök bevándorlási rendelkezései miatt minden valószínűség szerint kitoloncolnak az Egyesült Államokból – írja a The New York Times.

A napilap szerint 2006-ban legálisan utazott ki és vállalt munkát az Egyesült Államokban, Donald Trump egyik birtokán pincérkedett és a vendégek autóit parkolta le. Néhány év múlva azonban megnősült, visszatért Romániába. A család 2011-ben nyert az amerikai vízumlottón, így visszatértek a tengerentúlra. 2013-ban aztán ismét Trump alkalmazottja lett az akkori üzletember floridai luxusgolfklubjában, Jupiteren. Itt fokozatosan haladt előre a ranglétrán, sofőrként is dolgozni kezdett. A 2016-os elnökválasztási kampány idején Tamás Zoltán előléptették a golfklub helyettes biztonsági főnökévé, közben pedig a kampánystáb és a Trump-család sofőrjeként is tevékenykedett. 2017-ben a család amerikai állampolgárságért folyamodott, a felesége meg is kapta, az ő ügye azonban nem haladt.

Nyolc hónapja aztán behívták az ICE Custody-re, azaz a bevándorlási ügynökségre, ahol közölték, Romániában biztosítási csalás miatt elítélték. Visszavonták a tartózkodási engedélyét, azonnal őrizetbe vették, azóta is fogva tartják. Ügyvédje szerint azonban Tamás Zoltánnak fogalma sem volt arról, hogy távollétében elítélték egy állítólagos 2013-as bűncselekmény miatt. Szerinte nem Tamás az elkövető, valaki egyszerűen visszaélt a nevével, aki törvénytelenül kért kártérítést megrongálódott gépkocsik után.

A New York Times közölte, Trump bővítette ki azon törvénysértések körét, amelyek elkövetőit azonnal kiutasíthatják az Egyesült Államokból, ilyen Tamás Zoltán esete is. Tamás ügyvédje fellebbezett a kiutasítás ellen, ha azonban elutasítják, akkor visszaküldik Romániába. Felesége azt mondta, ebben az esetben ő is követi két gyerekükkel. Kislányuk veleszületett szívelégtelenségben szenved, többször is megműtötték, emiatt a család szerint komoly baja történhet, ha vissza kell térniük.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,969lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Megfejtették pontosan hogyan is öregednek a kutyák

Veszélybe kerülhet a titkosítás? Saját navigációs rendszert építenének a brexit után a britek. E heti tudományos lapszemle.