HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A lezuhant et...

A lezuhant etióp gép pilótái a Boeing előírását követték

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Úgy tűnik, a március 10-én lezuhant repülőgép pilótái hiába próbálták betartani a Being és az FAA utasításait, hiába követték az ilyenkor kötelező eljárási rendet, nem tudták megakadályozni a 157 ember halálával járó tragédiát, olvasható az MTI tudósításában. A katasztrófával kapcsolatos információkat az etióp közlekedési miniszter ismertette csütörtök délelőtt.

HIRDETÉS

„A pilóták többször is megpróbálták a Boeing és az FAA utasításait végrehajtani, azonban nem tudták irányítani a Boeing MAX-ot” – közölte Dagmawit Moges, aki hozzátette, a rendelkezésre álló információk szerint a gép repülésre alkalmas állapotban volt, és a felszállással kapcsolatban is minden normális volt.

Az etióp vizsgálat vezetője kijelentette, az előzetes jelentéshez a repülési adatrögzítő és a pilótafülke hangrögzítőjéből kinyert adatokat vették alapul. Jelezte: egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a repülőgép állásszögjeladó szenzorát bármi megrongálta volna. Ez a berendezés látja el adatokkal a gép automatikus átesésgátló rendszerét, amelynek a korábbi jelentések szerint köze lehet a repülőgép lezuhanásához.

A bizalom visszaszerzéséért kell küzdenie a Boeingnek | Magyar Hang

A hatósági ellenőrzések lazítása is közrejátszhatott a Boeing 737 MAX-ok biztonsági rendszerének meghibásodásában, amely – az előzetes feltételezések alapján – ismét légi szerencsétlenséghez vezetett. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a géptípust világszerte a földre parancsolták mindaddig, amíg kivizsgálják az Ethiopian Airlines katasztrófáját.

A Wall Street Journal korábban arról írt, hogy a március 10-én lezuhant gép pilótái kikapcsolták az átesésvédelmi rendszert, az MCAS-t, és megpróbálták manuálisan irányítani a gépet, de nem tudták elérni, hogy emelkedjen. Ezután visszakapcsolták az MCAS-t, ami csak rontott a helyzeten. A Boeing cég szerdán bejelentette, hogy sikerrel tesztelte az MCAS rendszer frissítését. A múlt héten kiadott MCAS-t magában foglaló repülésirányítási rendszer újabb biztonsági funkciókkal bővült.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,870lájkolóTetszik
3,054követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Ha elkészülnek, még hátra van a vakcina engedélyeztetése és a piacra lépés. Izrael illetékes minisztere már most áttörésről beszél.