HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Felvidéki maf...

Felvidéki maffialeszámolás: újabb holttestek kerülhetnek elő

HIRDETÉS

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) közleményben tudatta tegnap, hogy tovább folytatják a dunaszerdahelyi alvilág egykori vezetője, Sátor Lajos köré szerveződött bűnszervezet áldozatainak felkutatását.

HIRDETÉS

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, sorra kerülnek elő a holttestek a csallóközi települések határában azután, hogy több mint harminc tárgyalási nap után, március 25-én a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság bűnösnek találta a Sátor Lajos vezette maffia tagjai ellen zajló büntetőper összes, szám szerint nyolc vádlottját. A döntésre, amely ellen az ügyészség és a terheltek a törvény adta határidőn belül fellebbezhetnek, napra pontosan húsz évvel azután került sor, hogy három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő, gépfegyveres elkövető kivégezte a Pápay Tibor vezette bűnszervezet tíz tagját a dunaszerdahelyi Fontána étteremben.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) tegnapi, a felvidéki Új Szó napilap által is idézett közleménye és a közzétett rendőrségi felvételek alapján a hatóságok már szerda éjszaka megkezdték a kutatást a bűnszervezet áldozatainak eddig ismeretlen helyen lévő sírjai után. Nemcsak arról van azonban szó, hogy egyszerű belterjes leszámolások szerencsétlen sorsra érdemesült tagjait hantolnák ki, hanem arról is, hogy egyébként ártatlan személyek holttesteire bukkannak rá – méghozzá egyre többre. Utóbbiak között vannak például az úgynevezett „fehér lovak”, vagyis olyan vétlen emberek, akiknek az identitását felhasználva különböző gazdasági bűncselekményeket követtek el a maffiózók.

Csonti egy kisebb falunyi embert elásott | Magyar Hang

Sorra kerülnek elő a holttestek a csallóközi települések határában azután, hogy az egykor Sátor Lajos köré szerveződő bűnözői kör tagjainak megeredt a nyelve.

A magyarországi alvilágnál jóval kegyetlenebb módszereket alkalmazó dunaszerdahelyi maffia feje egyébként sokáig az éppen két évtizeddel ezelőtt meggyilkolt Pápay volt. Őt saját emberei végezték ki, köztük Sátor Lajossal. A mostani ítélethirdetésre azután kerülhetett sor, hogy a Sátor 2010-es kivégzését követően vezető beosztásba került, korábban a testőreként funkcionáló Nagy Zsolt – vagy ahogyan bűnözői körökben nevezték: Csonti – részletes beismerő vallomást tett a szlovák bűnüldöző szerveknek.

A NAKA folyamatosan keresi a holttesteket Dunaszerdahely környékén. Az illetékes ügyész korábbi tájékoztatása szerint 2018 májusa óta összesen tíz holttestet emeltek ki a hatóságok azokról a területekről, amelynek hollétét a hatóságokkal együttműködő bűnözők fedték fel előttük. „Mivel lezáratlan ügyekről és folyamatban levő bizonyítási eljárásokról van szó, semmilyen egyéb részletet nem hozhatunk nyilvánosságra” – közölte hivatalos Facebook-oldalán tegnap a szlovák rendőrség.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,934lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek