HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Buli a román ...

Buli a román tengerparton: már több mint száz kiló kokaint hozott a tenger

HIRDETÉS

Háromszáz rendőr járja a közkedvelt román tengerpartot Năvodaritól Mangáliáig, de ott vannak a csendőrök, a határrendészek, a szervezett bűnözés elleni ügyészség emberei is – írja a Mediafax román hírügynökség. Két helikopterrel, tizennégy hajóval és több mint hatvan járművel figyelik a partszakaszt. Hogy miért? Eddig több mint száz kilogrammnyi, kilencven százalékos tisztaságú kokaint tartalmazó csomagot mostak partra a Fekete-tenger hullámai, a hatóságokat a parton sétáló emberek értesítették.

HIRDETÉS

A rendőrség szerint életveszélyesek a csomagok, ezért arra kérik azokat, akik esetleg hazavittek belőlük, hogy azonnal adják vissza azt a hatóságoknak vagy hívják a 112-es számot. A csomagok péntek este jelentek meg először, vélhetően egy pórul járt csempészhajóról kerülhettek a tengerbe, és onnan a partra. 

A román tengerpart egy új csempészútvonal része lett egy ideje – a Duna-deltánál március végén egy leromlott bárkában egy tonnányi kokaint találtak, a fogást akkor 300 millió euróra becsülték. A vízi járműre úgy bukkantak rá, hogy a közlekedésrendészet egy furgon átvizsgálásakor megtalált egy csomagot – abban is kilencven százalékos tisztaságú kábítószer volt. A hatóságok kiderítették, a sofőr honnan vette a csomagot, úgy találták meg a tonnányi drogot – a kábítószer a bizonyítékok alapján Latin-Amerikából érkezett tengeri útvonalon a keleti szomszédunkhoz. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,629lájkolóTetszik
2,792követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek