HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Magyar orvost...

Magyar orvost függesztettek fel Írországban paraszolvencia miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az idehaza megszokott módon, zsebre dolgozott Írországban egy magyar származású orvos, ám ott ezt nem tolerálják.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke néhány héttel ezelőtt beszélt lapunknak arról, hogy a hazai kamarai kódexben addig nem lehet rögzíteni a hálapénz tiltását, míg nem rendezik az egészségügyi dolgozók bérét. Egyben elismerte azt is, hogy praxisa alatt fogadott el pénzes borítékot. Azonban míg itthon még az orvosi kamara elnöke számára sem ördögtől való a boríték elfogadása, addig Írországban a hálapénz elfogadásáért a szakma megvetése, azaz felfüggesztés jár.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A 24.hu szúrta ki az Irish Examiner cikkét, amelyből kiderül, hogy egy Írországban dolgozó magyar orvos kamarai tagságát függesztették fel azért, mert több mint 12 ezer eurót fogadott el egy betegtől. A cikk szerint nem ez volt a brit-magyar kettős állampolgárságú S. Zsolt első problémás ügye: 2016-ban egy egészségügyi bizottság már megrótta hanyag munkavégzés miatt, 2017-ben pedig megtiltották neki, hogy pszichoaktív gyógyszereket írhasson fel.

S. Zsolt felfüggesztését két évvel ezelőtt kérvényezte az őt alkalmazó dublini orvosi rendelő vezetősége, mivel a férfi nem volt hajlandó bemutatni hivatalos papírjait, amelyek szerint Írországban dolgozhat orvosként (a cikk szerint a férfi 2011-ben regisztráltatta magát orvosként), helyette inkább eltűnt. Csak később derült fény arra, hogy mielőtt lelépett volna, egyfajta „baráti kölcsönként”, több részletben pénzt fogadott el egy súlyos betegtől.

HIRDETÉS

„Orvosbárók márpedig vannak” – nyíltan vitatják Éger István lapunkank tett állításait | Magyar Hang

Terjedelmes cikkben reagált Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökének Nincsenek orvosbárók címmel lapunkban megjelent interjújára. Ha azt mondanám, hogy nem, akkor baromi nagyot hazudnék – felelte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke arra a kérdésre, hogy fogadott-e el valaha paraszolvenciát.

Írországban – szemben hazánkkal – a paraszolvencia elfogadása súlyos vétség, ami sérti a kamarai etikai szabályzatot, ezért a bíróság S. Zsolt esetében úgy határozott, a férfi egyelőre nem dolgozhat tovább orvosként, ügyét május elején tárgyalják tovább a bíróságon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,899lájkolóTetszik
3,605követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek