Beismerő vallomást tett Kuciak gyilkosa

Beismerő vallomást tett Kuciak gyilkosa

(Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beismerő vallomást tett a volt szlovák katona, akit a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője elleni merényletre béreltek fel – írta meg a BBC. Miroslav Marcek mellett három másik személyt gyanúsítanak még a gyilkosság megszervezésével, valamint elkövetésével. Mindegyikük előzetes letartóztatásban van.

Marcek volt a tvnoviny.sk szerint a többi vádlott sofőrje, és ő adta le a halálos lövéseket is.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a merénylet megrendelésével Marian Kocner üzletembert vádolják. Kuciak azt kutatta, hogyan működnek együtt a politikusok és vállalkozók az olasz 'Ndrangheta maffiával, emiatt pedig halálos fenyegetéseket is kapott.

Egy üzletembert vádolnak a Kuciak-gyilkosság megrendelésével | Magyar Hang

Egy hírhedt szlovák üzletembert vádolnak a Jan Kuciak-gyilkosság megrendelésével - írta meg a The Guardian. Egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a gyanú szerint Marián K. rendelte meg a merényletet az oknyomozó újságíró, illetve annak barátnője, Martina Kušnírová ellen. A Guardian szerint bár a teljes nevet nem hozták nyilvánosságra, de feltehetőleg Marián Kočnerről van szó.

Ján Kuciakot és Martina Kusnirovát 2018 februárjában gyilkolták meg Velka Maca-i otthonukban. Mindketten 27 évesek voltak. A történtek miatt először a belügyminiszter, majd Robert Fico kormányfő kényszerült távozni.