HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Beismerő vall...

Beismerő vallomást tett Kuciak gyilkosa

HIRDETÉS

Beismerő vallomást tett a volt szlovák katona, akit a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője elleni merényletre béreltek fel – írta meg a BBC. Miroslav Marcek mellett három másik személyt gyanúsítanak még a gyilkosság megszervezésével, valamint elkövetésével. Mindegyikük előzetes letartóztatásban van.

HIRDETÉS

Marcek volt a tvnoviny.sk szerint a többi vádlott sofőrje, és ő adta le a halálos lövéseket is.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a merénylet megrendelésével Marian Kocner üzletembert vádolják. Kuciak azt kutatta, hogyan működnek együtt a politikusok és vállalkozók az olasz ‘Ndrangheta maffiával, emiatt pedig halálos fenyegetéseket is kapott.

Egy üzletembert vádolnak a Kuciak-gyilkosság megrendelésével | Magyar Hang

Egy hírhedt szlovák üzletembert vádolnak a Jan Kuciak-gyilkosság megrendelésével – írta meg a The Guardian. Egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a gyanú szerint Marián K. rendelte meg a merényletet az oknyomozó újságíró, illetve annak barátnője, Martina Kušnírová ellen. A Guardian szerint bár a teljes nevet nem hozták nyilvánosságra, de feltehetőleg Marián Kočnerről van szó.

Ján Kuciakot és Martina Kusnirovát 2018 februárjában gyilkolták meg Velka Maca-i otthonukban. Mindketten 27 évesek voltak. A történtek miatt először a belügyminiszter, majd Robert Fico kormányfő kényszerült távozni.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,279lájkolóTetszik
2,706követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek