HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szijjártó Pét...

Szijjártó Péter lesz a belgrádi gigatüntetés fő attrakciója

HIRDETÉS

Óriási a készülődés Belgrádban arra a kormánypárti tüntetésre, melyről a szerb kormány azután döntött, hogy az ellenzék – immár négy hónapja – több tízezres tömegeket visz az utcára szombatonként. Az országossá szélesedő ellenzéki demonstrációsorozat után a Szerb Haladó Párt (SNS) minden eddiginél nagyobbat álmodott: a mai tüntetésre legalább 100 ezer embert várnak, akik várhatóan el sem férnek majd a szkupstina, vagyis a szerb parlament előtt, hanem megtöltik a környező utcákat is.

HIRDETÉS

És ez még nem minden. Damir Zobenica, az SNS végrehajtó bizottságának alelnöke most az újvidéki Dnevniknek elmondta: nem csak Szerbiában óriási az érdeklődés a rendezvény iránt, hanem az egész régióban, a szervezők így nem is tudnak elegendő autóbuszt biztosítani. Ezért a szerb kormány még külföldi turisztikai ügynökségeket is bevont a szállításba, mint Zobenica elmondta, még magyar cégeket is megkerestek.

A haladópárti politikus emellett elárulta: a rendezvényen nem csak Aleksandar Vucic szerb államfő és Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség soros, szerb elnöke mond beszédet, hanem Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter is. A szerb Blic emellett megírta: mellettük számos más fellépő is várható, így a rendezvény előtt többek között a Riblja Corba nevű híres együttes is fellép, de a koszovói háború szerb hőse, Dragutin Dimcevski is beszédet mond.

A mai rendezvényről szóló helyszíni riportunkat a Magyar Hang következő számában olvashatja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,771lájkolóTetszik
2,389követőKövetés
16,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ki fog el kit? Geopolitikai játszma a tengereken

Nem mindennapi politikai huzavonának lehettünk tanúi az elmúlt hetekben.