HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Juncker: Húsv...

Juncker: Húsvét után minden álhírre visszavágunk!

HIRDETÉS

Kőkemény fellépést ígér Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az álhírek (fake news) ellen. Ahogy arról az MTI is beszámolt, a kereszténydemokrata, néppárti luxemburgi politikus a Berliner Morgenpost című német lap hírportáljának adott interjújában elmondta, hogy az EP-választás kampányának időszakában személyesen is fellép az Európai Uniót (EU) vagy a közösség javaslattevő és végrehajtó intézményét, az általa vezetett brüsszeli testületet érintő alaptalan híresztelésekkel, negatív és hazug kampányokkal szemben.

HIRDETÉS

„Muszáj reagálnunk, ha egyes kormányok olyan állításokat tesznek az EU-ról vagy a bizottságról, amelyek nem felelnek meg a valóságnak” – mondta Jean-Claude Juncker, elég egyértelműen utalva ezzel a magyar kormányra és az unióellenes kampányaira. – „Mostantól személyesen is részt veszek ebben az elkövetkezendő hetekben. Húsvét után minden álhírre visszavágunk!”

Kifejtette, hogy bizonyos EU-tagállamok kormányainak részéről is tapasztalható igyekezet az EP-választás befolyásolását célzó manipulációra. Nemcsak Oroszország, hanem EU-s tagországok is megpróbálják fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba, és Juncker szerint erre a legjobb példa Orbán Viktor és kormánya. „A magyar miniszterelnök azt állítja, hogy engem terhel a felelősség a brexitért, valamint azt állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért. Pedig meggyőző bizonyítékok szólnak mindkettő híresztelésnek az ellenkezőjéről, hiszen a bizottság mindent megtett az árkoknak a betemetéséért” – mondta Jean-Claude Juncker.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,469lájkolóTetszik
2,030követőKövetés
15,309feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„A Fidesz kihozta a maximumot, a DK döntő részben Dobrev Klárának köszönheti a sikerét”

Orbán Viktor számára az lesz innentől kezdve a fő kérdés, lesz e lehetőségük visszatérni a Néppártba, vagy utóbbi hajlandó lesz-e visszavenni őket – véli a Policy Agenda elemzője.